Gemeente Overijse

Tijd voor de Jeugdboekenmaand!

26-02
Tijd voor de Jeugdboekenmaand!

Maart is zoals altijd de jeugdboekenmaand. Ook in de bib van Overijse staat er wel wat op het programma. 

 Onder de noemer 'Eureka!' draait alles dit jaar om wetenschap, techniek, nieuwsgierig zijn en vragen stellen. - Kom jij in maart langs in de bib? Gelukkig, want Professor Prietpraat heeft je hulp nodig! De gekke professor is bezig aan een uitvinding, maar kan de laatste formule niet vinden. Misschien kan jij hem helpen?
Vraag je spelpakketje aan de balie en begin te puzzelen. Het spel is gericht op kinderen tussen 8 en 10 jaar maar ook kindjes die iets jonger of ouder zijn, mogen zeker meedoen.
Ook de scholen steken een handje toe: alle klassen van het derde en vierde leerjaar konden zich inschrijven om samen de bib te verkennen. Niet minder dan 18 derdes en vierdes komen langs!


- Kan je niet genoeg krijgen van proefjes, ontdekkingen, hamers en bouten? Geen nood, onze leukste en interessantste boeken over wetenschappen en techniek krijgen een speciaal plekje in de bib zodat je ze makkelijk kan vinden.

 

- Op zondag 18 maart organiseren we opnieuw een Voorleesfeest. Er wordt voorgelezen uit de leukste verhaaltjes, je kan komen knutselen en tekenen, en we sluiten af met een lekker hapje en drankje. We starten om 10.00.