Gemeente Overijse

Rode Kruis zoekt brugfiguren

09-03
Rode Kruis zoekt brugfiguren

De Rode Kruisafdelingen Overijse en Hoeilaart stapten mee in het project rond Brugfiguren van het Huis van het Kind Druivenstreek en zijn op zoek naar vrijwilligers. Brugfiguren zijn vrijwilligers die kinderen uit de kleuter- en lagere school begeleiden die het in de klas moeilijk hebben.

 

Kinderen uit de kleuter- en lagere school van Hoeilaart en Overijse, die het op school moeilijk hebben door allerlei omstandigheden (een moeilijke thuissituatie, onvoldoende taalkennis en ondersteuning thuis, schoolachterstand wegens onstabiele leefomgeving, ...) krijgen individuele aandacht en aanmoediging van vrijwillige brugfiguren.

 

De brugfiguur is de motivator die het kind ondersteunt om huiswerk te maken, om een boek te lezen, taalspelletjes te doen, rekenen te oefenen… Hij/zij is de "toffe juf/meester" die op afgesproken tijdstippen thuis langs komt of in de klas.  Steeds in overleg met de juf/meester en de ouders.  De brugfiguur stimuleert de betrokkenheid van de ouders. Kortom, slaat een brug tussen ouders en school.

 

Momenteel begeleiden brugfiguren al meer dan twintig kinderen uit scholen van Hoeilaart en Overijse. Omwille van de grote vraag vanuit de scholen, is het Rode Kruis dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hieraan willen meewerken.

 

Wil jij je minimum één uur per week vrijmaken om een kind te begeleiden? Neem dan contact op met:

Rode Kruis verzorgt een basisopleiding.  Op regelmatige tijdstippen komen de brugfiguren bij elkaar om van gedachte te wisselen.