Gemeente Overijse

Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse

25-05
Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse

Deze maand ging de Fastrada Roadshow langs bij verschillende scholen in Vlaanderen. Op dinsdag 8 mei was het de beurt aan GITO Overijse. De Fastrada Roadshow bestaat uit een multidisciplinair studententeam van de opleidingen Autotechnologie en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van de Karel De Grote Hogeschool met als doel leerlingen van het secundair onderwijs warm te maken voor duurzame mobiliteit.

 

Met enkele STEM-workshops maakte de Fastrada Roadshow de leerlingen van de richtingen Auto en Elektromechanica warm voor duurzame mobiliteit. Ze werden ondergedompeld in het vakdomein autotechnologie en exacte wetenschappen zoals wiskunde, chemie en fysica.

 

De leerkrachten auto en elektromechanica kregen de keuze uit vijf boeiende STEM-workshops. In de workshop 'DAX motoren' konden de leerlingen sleutelen aan een motorblok. Een leuke uitdaging voor de leerlingen elektromechanica. Bij een tweede workshop konden de leerlingen als een echte race-engineer een wagen afstellen met behulp van een racesimulator. Bij de derde workshop ontwikkelden de leerlingen zelf een spoiler voor een wagen, om deze vervolgens te testen in een heuse windtunnel. Zo ontdekten ze zijn ideale aerodynamische vorm. In de laatste workshop konden ze zich verdiepen in de kennis over een waterstofcel om deze te kunnen gebruiken als brandstof in een wagen.

 

Het was voor alle deelnemers een leerrijke en leuke dag. Op ludieke wijze ontdekten de GITO-leerlingen hoe werk te maken van duurzame mobiliteit.