Gemeente Overijse

Nog tot 30 september een uitdagende zomer in de Druivenstreek

10-09
Nog tot 30 september een uitdagende zomer in de Druivenstreek

Deze zomer sloegen de vrijetijdsdiensten van de gemeenten Overijse, Bertem, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren de handen in elkaar en werden hun inwoners uitgedaagd. Nog tot 30 september kan je deelnemen aan deze 5 buitengewone uitdagingen.


Uitdaging 1: sportiefste gemeente

Welke gemeente mag zich een jaar lang de sportiefste gemeente uit de Druivenstreek noemen? De inwoners uit Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren dagen elkaar uit op sportief vlak: welke gemeente fietst en/of loopt op Strava het meeste aantal kilometers bij elkaar? Help Overijse mee aan de overwinning!

 

Uitdaging 2: creatief met kunst

Dat onze 5 gemeenten heel wat kunstschatten hebben, is geen geheim. Wij dagen je uit om creatief met deze kunstwerken aan de slag te gaan! Kies je favoriete kunstwerk, maak het zo origineel mogelijk na en stuur een foto van het resultaat naar ccdewarandepoort@tervuren.be.

 

Uitdaging 3: fotozoektocht

Klaar voor de fotozoektocht? Grijp de kaart van de Druivenfietsroute en ga op zoek welke foto's in welke Druivengemeenten getrokken werden. Vul het antwoordformulier en de schiftingsvraag in en stuur ze naar cultuur@huldenberg.be.

 

Uitdaging 4: online quiz

Woon jij in de slimste gemeente van de Druivenstreek? Weet jij net iets meer dan anderen over de gemeenten van de Druivenstreek? Bewijs het in onze online quiz. Je kan de quiz op elk moment invullen, en dat gewoon vanuit je luie zetel.

 

Uitdaging 5: maak de coolste schaduw!

Zoek een plekje schaduw op in je gemeente en neem een rare pose aan. Je kan dat zowel staand, liggend of zittend doen. Je mag er uiteraard ook allerlei voorwerpen bijhalen. Heb je de perfecte schaduw? Laat iemand een foto nemen van jou en van je schaduw en mail beide foto's door naar vrijetijd@bertem.be (vermeld zeker je naam, adres en leeftijd).

 

 

Meer info: www.buitengewonezomer.be