Gemeente Overijse

Navigatie

Wie wint de ‘Sporttrofee 2016’

06-01
Wie wint de ‘Sporttrofee 2016’

Sportraad Overijse nomineerde Kris Bosmans, Linda Dehertogh en Alicia Pé voor de Sporttrofee 2016. De trofee wordt voor het eerst uitgereikt op de Kampioenenhulde op 27 januari 2017 vanaf 20 uur in De Bosuil. Iedereen kan nu online stemmen en zo het resultaat mee bepalen.

 

Stemmen kan tot 24 januari op www.sporeo.be voor een van de drie genomineerden. Daar vind je ook het reglement.

 

Kris Bosmans behaalde zilver op de Paralympische Zomerspelen 2016 in Rio De Janeiro in de wielerwegrit. Hij werd er ook zevende op de 3 km achtervolging en tiende in de 1km tijdrit in de categorie C1-2-3.

Kris is ook Belgisch kampioen op de weg en tegen de tijd. In Oostende won hij de Belgische manche van de Wereldbeker. In het Spaanse Bilbao werd hij vierde.

 

Linda Dehertogh behaalde op de Special Olympics in Nederland twee gouden medailles in het bocce: goud in de categorie 'Bocce-dubbel' en goud in de categorie 'Bocce-team'. Bocce is een balsport die nauw verwant is aan petanque.

 

Alicia Pé behaalde op de wereldkampioenschappen in Italië twee gouden medailles in de vechtsport karate: goud in de categorie 'Light Contact' en goud in de categorie 'Kumite Karate'. Ze werd ook vice-wereldkampioen kickboxing in de categorie 'Semi-contact'.

 

Met Kris, Linda en Alicia koos de Sportraad duidelijk voor sporters die op internationaal vlak uitblonken in 2016.

Wie de prestigieuze sporttrofee in de wacht zal slepen bepalen de leden van de Sportraad en de personen die online stemmen. Ieder geeft 50% van de punten.

De winnaar kennen we tijdens de Kampioenenhulde op 27 januari 2017 vanaf 20 uur in het Gemeenschapscentrum De Bosuil.