Gemeente Overijse

Navigatie

Gemeente Overijse trekt kaart sociale media

18-01
Gemeente Overijse trekt kaart sociale media

Volg ons op Facebook en Instagram.

 

Sinds kort kan je de gemeente Overijse zowel volgen op Facebook als op Instagram. Via Facebook wil de gemeente vooral sneller kunnen informeren, terwijl het instagramkanaal hoofdzakelijk Overijse in beeld wil brengen. Naast #pittigoverijse lanceert men ook #ikbrengoverijsemeeinbeeld. Communicatie blijft een prioritaire doelstelling voor het bestuur.

 

Tegenwoordig ben je als gemeente een uitzondering op de regel als je geen plaats inneemt in het sociale medialandschap. Enkele gemeentelijke diensten (cultuurcentrum Den Blank, vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, Sport en Recreatie Overijse (Sporeo) en de bibliotheek) bouwden al succesvolle kanalen uit op facebook, instagram, snapchat en Twitter. Naast deze kanalen ging de gemeente echter op zoek naar een manier om overkoepelende gemeentelijke informatie zo snel mogelijk over te brengen. Facebook kwam hier als meest geschikte en interactieve kanaal uit de bus.

 

Bovendien wil men ook een nieuwe hashtag lanceren. Naast #pittigoverijse, die al vaak gebruikt wordt, wordt nu ook #ikbrengoverijsemeeinbeeld gelanceerd. Op die manier wil de gemeente graag gebruik maken van de vele mooie beelden die mensen in Overijse maken. Als iemand een foto deelt op Facebook of Instagram met deze hashtag, kan de gemeente vragen om die foto te mogen gebruiken als omslagfoto op Facebook of in het gemeentelijk infoblad. Zo wil men niet alleen het mooie landschap in Overijse maar ook de mensen zelf meer in de kijker zetten.