Gemeente Overijse

Navigatie

(Ver)bouwpremies wijzigen

20-01
(Ver)bouwpremies wijzigen

Vraag informatie aan onze woonconsulenten.

 

De netbeheerder Eandis blijft in 2017 premies toekennen voor energiebesparende investeringen. Een aantal premievoorwaarden zijn wel strenger geworden. Voor bepaalde (individuele) energiebesparende maatregelen is het premiebedrag verlaagd.

 

Door de hervorming van de energiepremies zijn er twee nieuwigheden. Een premie voor de na-isolatie van bestaande muren via de binnenzijde. En een bonus wanneer je in een periode van vijf jaar minstens drie investeringen in energiebesparende werken doet (Totaalrenovatiebonus).

 

Deze wijzigingen gaan in vanaf 1 januari2017 (datum eindfactuur). Voor facturen met datum van 31 december 2016 of ouder wordt nog de premieregeling van 2016 toegepast. De datum van de eindfactuur is doorslaggevend.

 

De Vlaamse regering heeft het belastingvoordeel voor dakisolatie geschrapt voor investeringen vanaf 1 januari 2017. Heb je nog in 2016 een aannemingsovereenkomst gesloten en een voorschot gestort, dan kan je nog van dit voordeel genieten.

 

Vanaf 1 januari 2017 verandert de ouderdomsvoorwaarde van het huis van 25 jaar naar 30 jaar bij de aanvraag van een Renovatiepremie. Voor wie al een eerste deel van een renovatiepremie heeft aangevraagd voor 1 januari 2017, geldt deze wijziging niet voor de aanvraag van het tweede deel.

 

Bij de gemeente Overijse kan je een milieupremie aanvragen voor onder andere isolatiewerken, hernieuwbare energieën, hoogrendementsbeglazing of een hemelwaterput.

 

Woonloket

Administratief centrum De Vuurmolen (Begijnhof 17)

t 0476 96 38 23

frederike.weigelt@igo.be

 

Openingsuren:

  • woensdag van 8 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur
  • vrijdagvoormiddag van 9 tot 12 uur op afspraak