Gemeente Overijse

465.000 euro subsidies voor renovatie van Begijntjesbad

05-05
465.000 euro subsidies voor renovatie van Begijntjesbad

Vlaanderen maakt 465.000 euro vrij voor de renovatie van het zwembad in Overijse. De gemeente krijgt die subsidie op basis van een ijzersterk subsidiedossier. Overijse gaat het renovatiedossier nu verder uitwerken.

 

De vraag naar kwalitatieve en moderne zwemfaciliteiten in Vlaanderen blijft hoog. De Vlaamse minister van Sport lanceerde daarom in juni vorig jaar nog een oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers in te dienen. Ook Overijse diende een dossier in en werd samen met 36 andere aanvragen beoordeeld door een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, …

 

De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking, toegankelijkheid, … en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. Met 93 punten krijgt het dossier van Overijse de tweede hoogste score. De gemeente kan zo rekenen op een subsidie van 465 000 euro. Meteen het hoogste bedrag dat Vlaanderen toekent voor de renovatie van een zwembad.

 

Mede dankzij deze subsidie kan de gemeente het renovatiedossier verder uitwerken om de technieken te vernieuwen,  het bad energiezuiniger te maken, de kleedkamers grondig aan te pakken en de gevelbekleding te vernieuwen. De totale kostprijs van de renovatie wordt geraamd op 2 miljoen euro.