Gemeente Overijse

Nieuws

 • Wereldontbijt op vaderdag

  25/05
  Wereldontbijt op vaderdag
  Op Vaderdag kan iedereen in Kamp Kwadraat aanschuiven voor een wereldontbijt met Fairtrade producten. Tijdens dit ontbijt krijgt de gemeente Overijse ook de titel van Fairtrade Gemeente.
  Lees meer
 • Plek voor blok

  25/05
  Plek voor blok
  Studeer je graag in gezelschap? Je kan bij ons op verschillende plaatsen terecht om te blokken in groep. In de bib, in Kamp Kwadraat en in CC Den Blank kun je van 28 mei tot 28 juni met je neus in de boeken komen zitten. Veel succes!
  Lees meer
 • Gers Pardoel neemt je mee tijdens de Druivenfeesten

  25/05
  Gers Pardoel neemt je mee tijdens de Druivenfeesten
  Muziekliefhebbers en feestbeesten der Druivenstreek, verenigt u! Spring maar achterop bij ons, achterop de fiets, want wij nemen je mee... We nemen je mee op muziekreis! Onze eerste klepper van formaat die een podium onveilig komt maken tijdens de Druivenfeesten 2018 is niemand minder dan GERS PARDOEL. Kom jij mee feesten op zaterdag 25 augustus op het Lipsiusplein?
  Lees meer
 • Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse

  25/05
  Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse
  Deze maand ging de Fastrada Roadshow langs bij verschillende scholen in Vlaanderen. Op dinsdag 8 mei was het de beurt aan GITO Overijse. De Fastrada Roadshow bestaat uit een multidisciplinair studententeam van de opleidingen Autotechnologie en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van de Karel De Grote Hogeschool met als doel leerlingen van het secundair onderwijs warm te maken voor duurzame mobiliteit.
  Lees meer
 • Opening Sterretjestuin

  23/05
  Opening Sterretjestuin
  Zondag 27 mei wordt de Sterretjestuin ingehuldigd. Baby's die tijdens de zwangerschap overlijden krijgen een eigen plaats in deze Sterretjestuin, aangeduid met een sterretje waarop de ouders een naam, datum of persoonlijke boodschap kunnen schrijven. Wil jij bij deze inhuldiging zijn, dan ben je welkom om 11.30 u op de begraafplaats Den Hagaard.
  Lees meer
 • Cultuurabonnement

  23/05
  Cultuurabonnement
  Op vrijdag 1 juni stellen CC Den Blank, GC de Bosuil en GC Felix Sohie de nieuwe brochure van het cultuurabonnement voor in Felix Sohie te Hoeilaart. Je kan er in avant-première een abonnement nemen, een week voor de reguliere verkoop. Er is een receptie en een optreden van de Duitse jongleur-theater-maker Matthias Romir. Tickets zijn gratis, maar je moet op voorhand reserveren.
  Lees meer
 • Davidsfonds zomerzoektocht van start in Druivenstreek

  23/05
  Davidsfonds zomerzoektocht van start in Druivenstreek
  Op 2 en 3 juni gaat de zomerzoektocht van het Davidsfonds officieel van start in de Druivenstreek. Naast het startschot in Tervuren met Monique Swinnen kan je hier in Overijse deelnemen aan twee speciale wandelingen onder leiding van radiostem Heidi Lenaerts of de Druivenambassadeur en vice-Druivenambassadeur.
  Lees meer
 • Uittreksel centraal strafregister voortaan onmiddellijk beschikbaar

  23/05
  Uittreksel centraal strafregister voortaan onmiddellijk beschikbaar
  Vanaf 1 juni 2018 is het uittreksel centraal strafregister (vroeger "bewijs goed zedelijk gedrag") onmiddellijk beschikbaar aan het loket in De Vuurmolen.
  Lees meer
 • Trap de zomer af tijdens de ZomerApero op Kamp Kwadraat

  23/05
  Trap de zomer af tijdens de ZomerApero op Kamp Kwadraat
  Op donderdag 31 mei 2018, van 17 u tot 23 u, baadt vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat in Overijse opnieuw in een zomers sfeertje tijdens de jaarlijkse ZomerApero. Die avond kan je ook inschrijven voor het dorpsspel Code 3090. De toegang is gratis en inschrijven voor de ZomerApero is niet nodig.
  Lees meer
 • Agenda gemeenteraad 29 mei 2018

  22/05
  Agenda gemeenteraad 29 mei 2018
  Om 20 u in het gemeentehuis, Justus Lipsiusplein 9.
  Lees meer
Verfijn op rubriek