Gemeente Overijse

Navigatie

Nieuws

 • Mondmaskerplicht omgeving secundaire scholen

  23/10
  Mondmaskerplicht omgeving secundaire scholen
  We merken dat er in de omgeving rond de secundaire scholen in onze gemeente vaak nog veel volk samenkomt bij het begin en einde van de school. Daarom heeft de burgemeester beslist om vanaf 26 oktober in de ruime omgeving van deze scholen voor iedereen vanaf 12 jaar een mondmaskerplicht in te voeren tijdens weekdagen van 7 tot 19 uur.   
  Lees meer
 • Start evaluatie aangepaste proefopstelling Heuvelstraat

  22/10
  Start evaluatie aangepaste proefopstelling Heuvelstraat
  Sinds 1 september 2020 startte de aangepaste proefopstelling in de Heuvelstraat en omgeving, met permanent eenrichtingsverkeer voor de schoolpoort, toegang tot de parking van het Eeuwfeestplein vanaf de Fr. Verbeekstraat en bijkomende markering op het kruispunt Heuvelstraat - Gebr. Danhieuxstraat. 
  Lees meer
 • Milieuverontreiniging Peerdebeek

  21/10
  Milieuverontreiniging Peerdebeek
  Samen met de brandweer en Aquafin stelden we een milieuverontreiniging van de Peerdebeek in Tombeek vast (zijrivier van de Moerlaanbeek die uitkomt in de Lane): bij boringen kwam er krijtsediment los dat  in de Peerdebeek en in de Moerlaanbeek belandde. Deze krijtafzetting is gelukkig niet schadelijk voor de leefomgeving en zou de komende dagen sterk moeten verminderen.  De omgevingsinspectie volgt het dossier verder op en aan de uitvoerder werd gevraagd om het sediment waar mogelijk zo goed als mogelijk te verwijderen.  
  Lees meer
 • Mondmaskerplicht begraafplaatsen

  20/10
  Mondmaskerplicht begraafplaatsen
  Tijdens de allerheiligenperiode trekken veel mensen traditiegetrouw naar het kerkhof. Om alles coronaveilig te laten verlopen, heeft de provinciegouverneur daarom beslist dat iedereen vanaf 12 jaar van 24 oktober tot en met 8 november  een mondmasker moet dragen op begraafplaatsen in Vlaams-Brabant. 
  Lees meer
 • Mobiele toiletten op wekelijkse markt

  20/10
  Mobiele toiletten op wekelijkse markt
  De nieuwe coronamaatregelen die sinds 19 oktober gelden, brengen enkele wijzigingen voor onze wekelijkse markt met zich mee. Zolang cafés en restaurants gesloten zijn, plaatsen we enkele mobiele toiletten op de wekelijkse markt. Daarnaast is het ter plaatse eten en drinken niet meer toegestaan. 
  Lees meer
 • RUP 12 Varenslaan

  19/10
  RUP 12 Varenslaan
  Vanaf maandag 19 oktober 2020 om 8.15 u tot en met maandag 21 december om 11.45 u (termijn van 60 dagen) kan iedereen de startnota van het gemeentelijk uitvoeringsplan (RUP) 12 Varenslaan op afspraak komen inkijken op de Omgevingsdienst in AC De Vuurmolen (Begijnhof 17, 3090 Overijse). 
  Lees meer
 • Doe mee aan De Grote Grondvraag

  16/10
  Doe mee aan De Grote Grondvraag
  Hoe gezond is jouw grond? Kom het te weten met De Grote Grondvraag! Samen met jou wil de Vlaamse overheid in kaart brengen welke gronden gezond zijn én welke niet. Want het zijn die verontreinigde gronden die we willen opsporen en saneren. Samen kunnen we zo elke vierkante meter grond in Vlaanderen weer gezond maken.
  Lees meer
 • Klimaatmobiel rijdt Overijse opnieuw binnen

  15/10
  Klimaatmobiel rijdt Overijse opnieuw binnen
  Ben je van plan om energiezuinig te bouwen of te verbouwen of zoek je informatie rond duurzaam wonen? Vanaf maandag 26 oktober kan je hiervoor opnieuw terecht in de Klimaatmobiel.
  Lees meer
 • ChildRescue app

  15/10
  ChildRescue app
  Child Focus lanceert de ChildRescue app waarmee iedereen persoonlijk wordt geïnformeerd over verdwijningen in de regio.
  Lees meer
 • Sluitingsuur restaurants om 23 uur vanaf donderdag 15 oktober

  14/10
  Sluitingsuur restaurants om 23 uur vanaf donderdag 15 oktober
  De coronacijfers in onze gemeente zijn slecht en blijven stijgen. Om een ergere situatie te voorkomen moeten we nu ingrijpen. Daarom heeft onze burgemeester beslist dat alle restaurants in onze gemeente vanaf donderdag 15 oktober 2020 moeten sluiten om 23 uur. Deze beslissing loopt voorlopig tot 8 november 2020, maar kan verlengd worden als de cijfers niet positief evolueren.
  Lees meer
Verfijn op rubriek