Gemeente Overijse

Nieuws

 • Kick-off Druivenfeesten 2018 op 22 juni

  15/06
  Kick-off Druivenfeesten 2018 op 22 juni
  Op vrijdagavond 22 juni 2018 is het zover. Het volledige programma van de Druivenfeesten wordt te grabbel gegooid! Bovendien kom je die avond ook een fenomenale primeur te weten... Volg ons op facebook en lees meer op www.druivenfeesten.be.
  Lees meer
 • Agenda gemeenteraad 19 juni 2018

  11/06
  Agenda gemeenteraad 19 juni 2018
  Om 20 u in het gemeentehuis, Justus Lipsiusplein 9.
  Lees meer
 • Cultuurabonnement: koop je tickets nu!

  08/06
  Cultuurabonnement: koop je tickets nu!
  Op vrijdag 1 juni stelden CC Den Blank, GC de Bosuil en GC Felix Sohie de nieuwe brochure van het cultuurabonnement voor in Felix Sohie in Hoeilaart. Je kon er in avant-première een abonnement nemen, maar sinds vandaag, vrijdag 8 juni kan iedereen naar hartelust tickets of abonnementen kopen.
  Lees meer
 • Plek voor blok

  25/05
  Plek voor blok
  Studeer je graag in gezelschap? Je kan bij ons op verschillende plaatsen terecht om te blokken in groep. In de bib, in Kamp Kwadraat en in CC Den Blank kun je van 28 mei tot 28 juni met je neus in de boeken komen zitten. Veel succes!
  Lees meer
 • Gers Pardoel neemt je mee tijdens de Druivenfeesten

  25/05
  Gers Pardoel neemt je mee tijdens de Druivenfeesten
  Muziekliefhebbers en feestbeesten der Druivenstreek, verenigt u! Spring maar achterop bij ons, achterop de fiets, want wij nemen je mee... We nemen je mee op muziekreis! Onze eerste klepper van formaat die een podium onveilig komt maken tijdens de Druivenfeesten 2018 is niemand minder dan GERS PARDOEL. Kom jij mee feesten op zaterdag 25 augustus op het Lipsiusplein?
  Lees meer
 • Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse

  25/05
  Pastrade Roadshow passeert bij GITO Overijse
  Deze maand ging de Fastrada Roadshow langs bij verschillende scholen in Vlaanderen. Op dinsdag 8 mei was het de beurt aan GITO Overijse. De Fastrada Roadshow bestaat uit een multidisciplinair studententeam van de opleidingen Autotechnologie en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs van de Karel De Grote Hogeschool met als doel leerlingen van het secundair onderwijs warm te maken voor duurzame mobiliteit.
  Lees meer
 • Davidsfonds zomerzoektocht van start in Druivenstreek

  23/05
  Davidsfonds zomerzoektocht van start in Druivenstreek
  Op 2 en 3 juni gaat de zomerzoektocht van het Davidsfonds officieel van start in de Druivenstreek. Naast het startschot in Tervuren met Monique Swinnen kan je hier in Overijse deelnemen aan twee speciale wandelingen onder leiding van radiostem Heidi Lenaerts of de Druivenambassadeur en vice-Druivenambassadeur.
  Lees meer
 • Ontdek nieuw natuurgebied in Overijse tijdens wandeling

  18/05
  Ontdek nieuw natuurgebied in Overijse tijdens wandeling
  In Overijse ligt er aan de wijk Reutenbeek een kleine maar vrij gave vallei die deel uitmaakt van het open agrarisch landschap met geïsoleerde bossen en holle wegen dat sinds de middeleeuwen weinig gewijzigd werd. In dit gebied beheert Natuurpunt sinds enkele jaren een aantal zeer waardevolle percelen.
  Lees meer
 • 25 mei doe-dag brandweerkazerne Overijse

  18/05
  25 mei doe-dag brandweerkazerne Overijse
  De brandweer zoekt gemotiveerde vrijwilligers. Heb jij een passie voor hulpverlening? Beschik je over een aardige dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij misschien wel diegene die we zoeken: gemotiveerd om te helpen waar kan. Kom tijdens de doe-dag in Overijse alles te weten over het 'brandweerwerk'.
  Lees meer
 • GITO-leerlingen herdenken einde WOII aan Graf van Onbekende Soldaat

  18/05
  GITO-leerlingen herdenken einde WOII aan Graf van Onbekende Soldaat
  Op 8 mei woonden de leerlingen van 5 TSO van GITO Overijse de plechtigheid bij ter herdenking van het einde van WOII.
  Lees meer
Verfijn op rubriek