Gemeente Overijse

Nieuws

 • Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen

  10/08
  Inschrijving Nederlandse taallessen voor anderstaligen
  Niet-Nederlandstalige volwassenen kunnen in kleine groepen Nederlands leren. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden. Inschrijven is verplicht: dat kan vanaf 17 augustus 2020.
  Lees meer
 • Agenda gemeenteraad 11 augustus 2020

  04/08
  Agenda gemeenteraad 11 augustus 2020
  De zitting van de gemeenteraad van 11 augustus 2020 wordt via videoconferentie georganiseerd en er wordt online gestemd.   Burgers en pers kunnen de zitting van de gemeenteraad eveneens bijwonen indien gewenst. Dit kan op twee manieren: Via de aanbevolen digitale manier: volg de zitting via Zoom. In A.C. De Vuurmolen, mits het respecteren van de richtlijnen rond voldoende afstand houden. Indien je de zitting van de gemeenteraad wilt bijwonen, laat het dan vóór maandag 10 augustus (17 u) weten via info@overijse.be . Nadien wordt de nodige praktische informatie bezorgd aan de geïnteresseerden. Het zittingsverslag (audio-opname) wordt achteraf op de website van de gemeente gepubliceerd. De agenda vind je hier.
  Lees meer
 • Agenda OCMW-raad 11 augustus 2020

  04/08
  Agenda OCMW-raad 11 augustus 2020
  De zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 11 augustus 2020 wordt via videoconferentie georganiseerd en er wordt online gestemd.   Burgers en pers kunnen de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn eveneens bijwonen indien gewenst. Dit kan op twee manieren: Via de aanbevolen digitale manier: volg de zitting via Zoom. In A.C. De Vuurmolen, mits het respecteren van de richtlijnen rond voldoende afstand houden. Indien je de zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wilt bijwonen, laat het dan vóór maandag 10 augustus (17 u) weten via info@overijse.be . Nadien wordt de nodige praktische informatie bezorgd aan de geïnteresseerden. Het zittingsverslag (audio-opname) wordt achteraf op de website van de gemeente gepubliceerd. De agenda vind je hier.
  Lees meer
 • Plek voor de blok in augustus

  31/07
  Plek voor de blok in augustus
  Ook in augustus ben je welkom om tijdens weekdagen te studeren in CC Den Blank. Hou je aan de onderstaande maatregelen.
  Lees meer
 • Nieuwe voorraad beschermingsmateriaal zorgverstrekkers: maak nu je afspraak

  13/07
  Nieuwe voorraad beschermingsmateriaal zorgverstrekkers: maak nu je afspraak
  Vanaf maandag 20 juli verdelen we de nieuwe strategische voorraad persoonlijk beschermingsmateriaal van de FOD Volksgezondheid voor ambulante zorgverstrekkers die zijn opgenomen in de lijst van de FOD. Sta je op deze lijst en woon je in Overijse? Maak je afspraak via 02 687 60 40.
  Lees meer
 • Fietsroutes: Stap eens af langs Werken aan de Ring

  09/07
  Fietsroutes: Stap eens af langs Werken aan de Ring
  Geniet van een heerlijke fietstocht deze zomer, uitgestippeld door Werken aan de Ring. Je hebt bij elke fietstocht de keuze uit een korte (30km) of een lange (60km) route. Je kiest dus zelf wanneer je fiets en hoe ver.
  Lees meer
 • Applaustoelage

  09/07
  Applaustoelage
  Organiseer je een buurtfeest? Werkt jouw vereniging aan een gemeenschapsvormend project? Dan geven we een financieel duwtje in de rug met de applaustoelage.
  Lees meer
 • Ideeën zomerprogramma

  09/07
  Ideeën zomerprogramma
  We kregen heel wat ideeën voor onze Buitengewone Zomer! Het college van burgemeester en schepenen selecteerde jullie 5 beste en leukste inzendingen.
  Lees meer
 • Buitengewone G-spelen

  09/07
  Buitengewone G-spelen
  Geen Special Olympics dit jaar, maar wel Buitengewone G-spelen op het Alteliekpark Den Heurk in Overijse.
  Lees meer
 • Maaiplan

  09/07
  Maaiplan
  We kiezen ervoor om niet intensief, maar extensief te maaien. Zo staat het ook in het nieuwe maaiplan omschreven. We doen het gras op pleinen en langs bermen minder vaak af, zodat er meer biodiversiteit komt. Meer insecten en bijen, dat is goed voor de hele natuur.
  Lees meer
Verfijn op rubriek