Gemeente Overijse

Aanleg gescheiden riolering Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat en Speelberg

De meest actuele informatie over deze werken vindt u terug op de website van Aquafin. Hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste zaken.

 

De rioleringswerken in de Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat en een gedeelte van de Speelberg hervatten op maandag 3 augustus in de Jean Tombeurstraat (start fase 2). Volgens de huidige planning zullen alle werken afgerond zijn tegen augustus 2021. 

 

Doel van de werken

De gemeente Overijse en Aquafin bundelen hun krachten voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Jean Tombeurstraat, Alf. Moerenhoutstraat en een gedeelte van de Speelberg (nr. 50 - 52).

 

Door afvalwater en regenwater apart af te voeren, werken we samen verder aan de sanering van de IJse en aan de uitbouw van het rioolnet in Overijse. Het doel: propere waterlopen creëren en een leefomgeving in harmonie met water. Na de aanleg van het gescheiden rioolstelsel loopt het zuivere regenwater rechtstreeks naar de IJse. Het afvalwater belandt hierbij in de verzamelriool en wordt afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Het gezuiverde water belandt in de IJse.

 

De gemeente maakt van de rioleringswerken bovendien gebruik om een nieuw en comfortabel wegdek te voorzien, met aandacht voor de fietsverbinding en snelheidsminderende maatregelen.

 

Start en duur van de werken

Volgens de huidige planning beginnen de werken op 18 juni 2020 en zullen ze ongeveer 14 maanden duren. De aannemer werkt in verschillende fasen.

 

Fase

Plaats – omgeving werken

Start

Vermoedelijke duur

1

Zijstraat Alfons Moerenhoutstraat (nrs. 83 – 87B) - afgerond

18 juni 2020 - afgerond

10 juli 2020 - afgerond

2

Jean Tombeurstraat en Alfons Moerenhoutstraat tot nr. 84B

3 augustus 2020

December 2020

3

Hagaard – Alfons Moerenhoutstraat vanaf 84B tot Speelberg

Januari 2021

Augustus 2021

 

Opgelet: Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer). Eventuele wijzigingen in de planning vindt u op de website van Aquafin.

 

Omleiding voor doorgaand verkeer

Zolang deze werken duren, blijven de Jean Tombeurstraat en Alf. Moerenhoutstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien (donkergroen op onderstaand plan).

 

OmleidingsplanV2-02.jpg

Algemene informatie

  • Startdatum: 18 juni 2020
  • Einddatum: 1 augustus 2021
  • Opdrachtgever: Aquafin en gemeente Overijse
  • Aannemer: Viabuild