Bib aan huis

Lezen is voor een heleboel mensen een aangenaam tijdverdrijf en boeken zijn nog steeds een gemakkelijke manier om over elk interessegebied informatie te vinden. Toch is "even naar de bib gaan" niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Veel ouderen, zieken of andersvaliden kunnen hun woning niet of nauwelijks verlaten.
Speciaal voor hen is er nu een "bibliotheek-aan-huis" opgericht. Wie in Overijse woont en, blijvend of tijdelijk, niet naar de bibliotheek kan komen, kan je gebruikmaken van deze dienstverlening.


Net als voor de andere bibliotheekgebruikers staat onze hele collectie ter beschikking. Of je nu graag detectives, streekromans of literaire romans leest, informatie wilt over geschiedenis, de natuur of een bepaald land. Voor wie minder goed ziet hebben we ook een rubriek grote-letterboeken en daisyboeken (luisterboeken op cd-rom). Naast boeken kan je ook dvd's (muziekdvd's en documentaires) en luisterboeken op cd ontlenen.
Wie gebruik maakt van de boekendienst wordt automatisch lid van de bibliotheek en betaalt hiervoor 2,50 EUR voor de lidkaart. Het ontlenen van bibliotheekmaterialen is gratis.


Wil je zelf gebruikmaken van de boekendienst, of ken je iemand in je omgeving voor wie de boekendienst een oplossing zou zijn neem dan contact op met Rita Decock op het nummer 02 687 57 18 of via rita.decock@overijse.be