Aanleg fietshelling Welriekendedreef - 3 november 2021 t.e.m. eind 2022

Vanaf 3 november 2021 starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een fietshelling aan de tunnel onder de Ring. Zowel de Welriekendedreef als de Sint-Jansbergdreef worden afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Leopold II-laan / R0. Tot begin volgend jaar blijft de tunnel wel nog bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Fietshellingen voor tunnel aan beide zijden van de Ring

De tunnel onder de R0 aan het einde van de Welriekendedreef is enkel bereikbaar via trappen. Voor fietsers is dat zeer onpraktisch. Daarom bouwt De Werkvennootschap aan beide zijden telkens een fietshelling. Zo kunnen fietsers straks vlot de tunnel gebruiken zonder te moeten afstappen. De eerste werken vatten begin november 2021 aan en tegen eind volgend jaar wordt het project afgerond.

Welke hinder brengen de werken mee

Op woensdag 3 november 2021 wordt de Welriekendedreef ter hoogte van de Ring afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de oprit naar de R0 vanaf de
Sint-Jansbergdreef gaat daarbij dicht. Beide dreven zijn doodlopend aan de werfzone. Enkel voetgangers en fietsers kunnen passeren en de tunnel onder de
Ring nog gebruiken tot het einde van de kerstvakantie. Vanaf 10 januari 2022 gaat ook de tunnel dicht om de fietshellingen aan te leggen.

Voor gemotoriseerd verkeer gelden vanaf 03/11/21 volgende omleidingsroutes:
• De Welriekendedreef is met de wagen enkel bereikbaar vanaf de Kersenbomenlaan in Jezus-Eik (Overijse) en afrit 2 van de E411.
• Verkeer op de buitenring (R0 vanaf Waterloo) kan afrit Hoeilaart niet gebruiken om de Welriekendedreef te bereiken. Hiervoor moet je doorrijden tot Leonard om er de E411 richting Namen te nemen. Je verlaat de E411 aan de eerstvolgende afrit, na ongeveer 1km, waarna je meteen rechtsaf de Welriekendedreef kan inrijden.
• Nam je toch afrit Hoeilaart naar de Sint-Jansbergdreef, dan wordt je via de Terblokstraat / Brusselsesteenweg en centrum Hoeilaart naar de Groendaalsesteenweg gestuurd. Om vervolgens weer de R0 op te rijden aan het Groenendaalkruispunt. Volg vanaf daar de aangegeven signalisatie ‘Welriekendedreef’.

Voor de Sint-Jansbergdreef wordt ook een omleiding ingesteld:
Verkeer vanuit Jezus-Eik gebruikt doorgaans de Welriekendedreef om de Sint-Jansbergdreef of de Terblokstraat te bereiken. Omwille van de werf op het einde van de Welriekendedreef kan dat niet meer van maandag 25 oktober 2021 tot het einde van de werken. Daarom sturen we verkeer aan het begin van de Welriekendedreef, via de Kersenboomlaan en de N4 Brusselsesteenweg, de snelweg E411 op. Aan het Leonardkruispunt moet je dan eerst naar rechts de R0 op om vervolgens aan het Vierarmenkruispunt een eerste keer linksomkeer te maken richting Waterloo. Daarna keer je nog een keer linksom aan het Groenendaalkruispunt om tenslotte via afrit Hoeilaart de Sint-Jansbergdreef enTerblokstraat te bereiken.