VRT Big Band feat. Bent Van Looy: In concert

Koop tickets
CC Den Blank
  • 27 november 2021 van 20:30 tot 22:00
Na enthousiast onthaalde odes aan Sinatra, Duke Ellington en Ella Fitzgerald komt de VRT Bigband met een nieuwe theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop. 

Hun muzikale samenwerking begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei toen :

"Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan toeren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een bigband. De gelegenheid om nu met de VRT Bigband het nummer 'Wat een leven' van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”

‘Wat een leven’ werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50.

Volledig in de geest van Louis Neefs neemt Bent dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Voor deze gelegenheid krijgen enkele songs een nieuw arrangement en hier en daar een Nederlandse toets. Verwacht je aan een gevarieerd programma met ook originele, Engelstalige teksten onder begeleiding van de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Biografie Bent Van Looy

Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Hij verdiende zijn strepen als presentator bij Studio Brussel, drummer bij Soulwax en coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’. Als tv-presentator is hij te zien op Canvas ('Culture Club’ en 'Fiskepark’.  Naast presenteren, componeren en musiceren creëerde Bent ook een eigen modelijn.

Biografie VRT Bigband

De VRT Bigband werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Bigband en het BRT Jazzorkest. Beiden speelden jazz uit de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 en werkten samen met tal van muzikale grootheden. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een nieuwe bigband bijeen met gepassioneerde VRT-personeelsleden.

Onder de deskundige leiding van dirigent Dree Peremans groeide de VRT Bigband intussen uit tot een volwaardige speler binnen de Vlaamse jazzscene. Bekende stemmen stappen dan ook graag mee in het verhaal: Marijn Devalck, Geena Lisa, Fred Brouwers, Lady Linn, Yannick Bovy, Günther Neefs, Barbara Dex, Sofie, Sandrine, Tutu Puoane ... zijn vaste waarden. 

Hun palmares getuigt van de souplesse waarmee omgegaan wordt met verschillende stijlen (swing, Standards, bebop, hedendaagse arrangementen,...) uit de jazz. Hun concerten worden goed onthaald in zowel binnen- als buitenland. Dankzij het aanstekelijke enthousiasme blijft de VRT Bigband aan bekendheid winnen bij een ruimer publiek.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 18
  • ABO 16
  • KASSA 20
  • VVK 18

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.