Onze natuur, de film

Koop tickets
  • woensdag 30 november 2022 van 20:00 tot 22:00

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven.
Het vertelt het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken en de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen...
Met deze film willen we élke Belg naar de bioscoop krijgen, van 6 tot 99 jaar, en ouder. Onze voice-over is verhalend, brengt weetjes en kennis over de Belgische natuur op een toegankelijke manier tot bij een breed publiek. We zetten daarnaast ook specifiek in op jongeren door een scholendossier te voorzien, voor zowel lagere school als het middelbaar onderwijs.

In de 7-delige documentairereeks voor Canvas en RTL wordt dieper ingegaan op het verhaal van onze Belgische flora en fauna. Elke aflevering is opgebouwd rond één element: - water, aarde, lucht, vuur, hout en steen. De elementen vormen elke keer het vertrekpunt en bieden de mogelijkheid verschillende biotopen aan bod te laten komen.
Er is ruimte voor méér soorten, en er worden nieuwe connecties tussen die verschillende personages gelegd. In Onze Natuur is elke soort afhankelijk van, en belangrijk voor, vele anderen. In de reeks focussen we op dieren en planten die - elk met hun eigen karakter, levensloop, noden - hun leefgebied met elkaar delen, mekaar beïnvloeden, bejagen, of net uit de weg gaan.
De reeks is gericht op een Canvas publiek, met meer focus op informatie, meer weetjes en er zal meer kennis overgebracht worden naar de kijker.

Wetende dat natuurdocumentaires ook zeer geliefd zijn bij een jong publiek, maken we een versie op kindermaat, met een aangepaste voice-over voor Ketnet.

Doelstelling is om zoveel mogelijk Belgen te bereiken en via verwondering een grotere connectie met Onze Natuur te creëren. Het online platform is daar een belangrijk onderdeel van, waar we dagelijks nieuws uit onze Belgische natuur brengen.

Genre: Documentaire
Duur:
Vlaams gesproken versie

Voor de vertoning iets eten in het Cultuurcafé? Reserveer hier je tafel. 

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 6
  • Kassa 7
  • Vvk 6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 10 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse