NExT! Initiatie zeisen

Aan het begin van de holle weg (opgelet: pakeren aan kruispunt Reutenbeek met Bergstraat!)
  • zaterdag 21 mei 2022 van 09:00 tot 12:00

Vanuit het principe 'less is more' keren we terug naar de basis. Zonder motorblok is een zeis veel lichter om te hanteren dan een bosmaaier. Geen lawaai aan je hoofd, geen stinkende uitlaatgassen en onnodige CO2 in de lucht. Bovendien spaart het je 's avonds een rit uit naar de fitnesszaal. Laat er geen twijfel over bestaan: zeisen is het nieuwe cool!

Maar is het iets dat jou ook zou liggen? Kom het eens ervaren op dit introductiemoment. Heb je nog ergens een (oude) zeis liggen, breng die dan zeker mee. Tijdens deze initiatie door ZeisTeam Leuven krijg je immers tips over hoe je zeis opnieuw gebruiksklaar te maken, op jouw maat af te stemmen en correct te gebruiken.

Opgelet, dit is geen cursus, maar louter een eerste kennismaking met de bedoeling deze oude techniek eens aan 'den lijve' te ervaren zodat je kan inschatten of je hiermee verder wil.

Deelname aan deze initiatie is geheel vrijblijvend en gratis, maar we vragen je wel om tijdig in te schrijven.

Meer lezen over zeisen? Download hiernaast dan het artikel uit de Boomklever, het tijdschrift van Natuurstudiegroep Dijleland.

Deze activiteit kadert in de campagne NExT - Inspiraties!, een samenwerking tussen Velt Druivenstreek en Natuurpunt Druivenstreek om tot meer NatuurEXplosieve Tuinen in de Druivenstreek te komen.

Locatie

Aan het begin van de holle weg (opgelet: pakeren aan kruispunt Reutenbeek met Bergstraat!)
Reutenbeek 95 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt Druivenstreek