TG Wuivend Riet : Chemodag is de beste dag van de week

Reserveer plaatsen
  • donderdag 20 oktober 2022 van 20:30 tot 22:00

Naar het boek van Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad.

Toen Liesbeth Van Impe de diagnose ‘borstkanker’ kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze dacht nooit: ‘hier ga ik een boek over schrijven’.

De diagnose is dus niet de enige verrassing gebleken, want anderhalf jaar later was ‘Chemodag is de beste dag van de week’ een feit. En toch is dit niet het soort boek geworden waaraan je spontaan zou denken; eentje dat het heeft over moed en de wijze lessen die er getrokken moeten worden. Neen, gaandeweg merkte Liesbeth dat het vooral de nuchtere, van drama ontdane kijk op de ziekte was die haar hielp. Dit is geen verhaal over positief denken. Kanker trekt zich daar maar weinig van aan. Er valt niet te onderhandelen. Dit is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Instaperfecte wereld. Liesbeth heeft het overleefd, en dat is genoeg.

Met dit boek toont ze lotgenoten en iedereen die nog steeds geen kankerpatiënt in de ogen durft te kijken hoe kankerland er uitziet en hoe je er kunt doorreizen.

Over: ‘Chemodag is de beste dag van de week.’

Toen ik dit boek schreef, hoopte ik dat anderen er iets zouden in herkennen, er iets zouden mee kunnen. Dat Tg Wuivend Riet met de tekst aan de slag wil om er weer iets nieuws mee te doen, overtreft mijn stoutste verwachtingen. Zo blijven we dat noodzakelijke gesprek over kanker, maar vooral met elkaar, verder voeren. Liesbeth Van Impe

Wat mij raakt in ‘Chemodag is de beste dag van de week’ is de eerlijkheid en de authenticiteit. De nuchtere toon, zonder franjes. Een persoonlijk verhaal maar met een tijdloos en universeel thema. Een gepimpte Griekse tragedie, maar ontdaan van pathos en gemoraliseer. Een mix van emoties, rede en rauwe (tumor)humor. Een voorstelling die uitdaagt en bevraagt, die knarst en knaagt, die de toeschouwer een taal- en beeldenwereld aanreikt die nieuwe deuren opent. Consequent. Zonder aan te kloppen. Ed Vanderweyden


Met: Ellen Van de Poel, Yorgo Fontaine, Ivo Ceulemans, Ines Everaerts, Ann Theys, Ellen Everaerts, Els Boogaerts
Tekst: naar het boek van Liesbeth Van Impe
Regie: Ed Vanderweyden

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 12
  • -26 jaar 6
  • ABO 8
  • KASSA 12
  • VVK 10

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

Meer info