MICHAEL SCHACK STAAT & SPEELT “RECHTOP!”

Schrijf je in
  • donderdag 20 april 2023 van 10:10 tot 11:10

Leeftijd: 2de graad Middelbaar Onderwijs

De jongerencultuur evolueert alsmaar sneller. Spotify en Apple Music zijn de nieuwe radio’s, YouTube de nieuwe prime time TV, HipHop is terug ‘hot’, Instagram wint van Snapchat. De jongeren kiezen én maken hun media. En hun favoriete muziekjes en beelden kunnen hen vandaag meer dan ooit inspireren in plaats van ze te doen concurreren met elkaar. Ze kiezen immers zélf.

Michael Schack wil met zijn nieuwe voorstelling, “RECHTOP!”, jongeren muzikaal verbinden in plaats van ze te ‘beleren’. Het jonge publiek kan elkaar zo meer leren respecteren dan elkaar “ambeteren”.

Sinds hij naast zijn internationale tournees met #Netsky nu ook als uniek solo optredende #DJDrummer de wereld rond reist én scoort, is Michael’s inzicht en respect voor het jonge publiek en hun voorkeuren en grillen verder blijven groeien. Talrijke jongeren zijn hem en zijn constructief inspirerende boodschap ook op sociale media komen vinden. Vandaar Michael’s goesting én betrachting om voor hen RECHTOP te gaan staan en ondanks het gemis van een comfortabel zittende drumkruk op die drums en aan de microfoon nog meer duidend van jetje te geven dan voorheen.

Hij stond solo niet enkel op de grotere podia in de Benelux, maar ook in Oost-Europa, Korea, Japan, Australië, Turkije en het Midden Oosten. Ook daar luisteren jongeren naar dezelfde hedendaagse, hitgevoelige muziek die verre van inhoudsloos hoeft te zijn. Van Tomorrowland tot Ultra Korea, jongeren willen ook iets écht live beleven.

De RECHTOP! schoolvoorstelling wil dan ook een aanzet geven tot een continu beleven van 3 dimensies in plaats van het tweedimensionale turen op een smartphone scherm.

RECHTOP! wordt zo een verbindende creativiteitsbooster, waarin de door Tomorrowland clichématig omschreven “The People Of Tomorrow” samen met hun leerkrachten helemaal zichzelf kunnen zijn, muziekjes goed en minder goed mogen vinden, en interactief mee de show maken.

Iedereen die naar De Mol keek, kent hem. Michael Schack: de drummer die de mol leerde drummen.

Website: Michael Schack

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 9
  • Begeleidende leerkracht gratis

Reserveer

Leeftijd

vanaf 14 tot 16 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse