Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing: Belpop Bonanza Tura special

Koop tickets
CC Den Blank
  • 14 januari 2022 van 20:30 tot 22:00
Will Tura is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, vindt hem sympathiek. Niemand stond zo lang zonder onderbreking aan de top, vijf generaties op rij.

Tura werd 80 in 2020, dat schreeuwt om een retrospectieve. Waarvoor Jan en Jimmy graag tekenen, als terreinexperten qua Belgische popmuziek.

Koning Arthur lag hen altijd nauw aan het hart. Ze roemen de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, zijn onwaarschijnlijke catalogus en de geweldige verhalen. De mannen van Daft Punk zeggen bijvoorbeeld ‘oncle Arthur’ tegen Will. En het is Tura die de talenten van Raymond van het Groenewoud en Johan Verminnen spotte.

Is alles ondertussen niet gezegd over Tura? Dan ken je Belpop Bonanza nog niet. Materiaal in overvloed dat het aansnijden verdient. Wat waren z’n grootste hits in Frankrijk en Duitsland? Hoe klinkt hij in het Hongaars? Wie speelde meer dan 50 jaar in zijn orkest gespeeld? En hoeveel liedjes heeft hij in stock voor Moederdag?

Na de musical, de boeken, de televisiedocumentaires en de tribute-albums is er nu de theatershow. Een spetterende avond voor de fan, de verre liefhebber en iedereen die wil weten waarom Tura essentieel is. Met de goedkeurende stempel van Will zelve.

Jan Delvaux schrijft boeken over muziek, vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.

Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait bij Discobar Galaxie, is auteur-componist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 19
  • ABO 17
  • KASSA 21
  • VVK 19

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.