Uitdagingen op het vlak van zorg en gezondheid in Vlaanderen: lezing dr. Dirk Dewolf

POLYVALENTE ZAAL DEN BLANK
  • dinsdag 7 februari 2023 van 20:00 tot 22:00

Nu hij binnenkort een punt zet achter zijn jarenlange carrière in de hoogste beleidsorganen van ons Vlaamse land, neemt Overijsenaar en bevlogen verteller Dirk Dewolf ons graag mee voor een blik achter de schermen van het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid. 

Als administrateur-generaal van dit agentschap kent hij het reilen en zeilen ervan door en door, waardoor hij ons als geen ander een boeiend beeld van onze gezondheidszorg kan geven.

Het zal niemand verbazen dat Vlaanderen op het vlak van zorg en gezondheid voor immense uitdagingen staat. Niet alleen zijn er de noden van onze snel verouderende bevolking, ook de grootste gezondheidsproblemen van onze actieve bevolking en de specifieke problemen waarmee onze jongeren kampen, verdienen aandacht. Daarbij mag de impact van de klimatologische veranderingen  niet onderschat worden, denk maar aan de toenemende epidemieën die de wereld teisteren.

Als administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid stond hij voortdurend in de branding tijdens de coronacrisis. Ongetwijfeld gunt hij een unieke inkijk in het politieke steekspel rond de bestrijding ervan en in de complexe politieke structuur van onze gezondheidszorg.

Wie graag een kijkje neemt achter de schermen van politiek en beleid en wil weten waarom de aanpak van de pandemie niet altijd van een leien dakje liep, is welkom. 

Organisatie: Davidsfonds Overijse.

Prijs: vrije bijdrage voor een lokaal goed doel (ter plaatse)

Inschrijvingen bij Lieve Vandaele: lievexxvandaele@gmail.com, tel.: 02 687 85 02 of gsm: 0475 58 19 34

Locatie

POLYVALENTE ZAAL DEN BLANK
BEGIJNHOF 11 , 3090 Overijse

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

Davidsfonds Overijse
Broensdelle, 10 , 3090 Overijse