Theater FroeFroe en Tieret: Prins Arthur V

Koop tickets
  • zaterdag 25 mei 2024 van 19:00 tot 20:30


Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. Na het bekroonde "Tortot" is deze verhalenbundel het minstens zo sterke vervolg. Al de verhalen is dit boek zijn heerlijk taalvirtuoos, fantasievol, speels en toch pakkend.

Als figurentheater spreekt één verhaal ons in het bijzonder aan: "De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde".

Een keihard verhaal over de minst sympathieke poppenspeler ooit.

Een bezeten marionettist die ondanks verregaande reuma in zijn handen nog een laatste keer wil schitteren op “Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes.”, in aanwezigheid van de keizer zelf. Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn.
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

“De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde” is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.

Joost Van den Branden van Theater Tieret liet zijn talent als schrijver reeds meermaals zien bij zijn eigen gezelschap maar ook bij ons in "Labyrint". Nu bewerkt hij, in een coproductie tussen Froe Froe en Tieret, het verhaal van Arthur, de beste poppenspeler ter wereld (volgens hemzelf en zijn moeder). Samen maken we hiervan een verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulicinella met een vleugje kaneel.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast.

Credits

Met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Ellen De Mul (Stage).

Live - muziek van en door Luna Janssens (Stage).

Tekst van Benny Lindelauf, Joost Van Den Branden en cast.

Regie: Marc MaillardLocatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10
  • UiTPAS 9
  • UiTPAS met kansentarief 2

Reserveer

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.