Theater Tieret: Oma-vergeet-mij-niet

Koop tickets
  • zondag 24 september 2023 van 15:00 tot 16:00

Lente helpt Oma verhuizen, nog snel voor de winter komt in zijn donkere, grijze pak. Een huis vol bloemen, spullen en gedachten, netjes geschikt in grote dozen. Vol flarden van lichte, vrolijke liedjes. Of dozen met lang vervlogen verhalen die steeds opnieuw verteld worden. Hoe dieper de rimpel op Oma’s gezicht, hoe ouder het verhaal. En natuurlijk dat ene kleine doosje met het Grote Geheim. Maar hoe hard Oma ook haar best doet, toch blijven sommige dozen leeg. En net die dozen vallen haar het zwaarst.

Het is de geschiedenis van 2 vrouwen, jong en oud. Een kleindochter die nog alles wil weten voor de winter voorgoed blijft en een oma die zo weinig mogelijk wil vergeten nu Lente er nog is. Over elkaar vasthouden, je vastklampen aan herinneringen en ze toch moeten loslaten. Over mist in je hoofd en wat je mist in je hart. En over een geheim dat soms zo groot en zwaar kan wegen, dat je beter wacht tot er iemand is om het samen mee te dragen.

De jonge actrice Michèle Even (Laika, 4 Hoog, dOFt, Abattoir Fermé …) en vaste Tieretwaarde Joost Van den Branden snijden samen met de rock-'n-rollste kindertheatermaker Raf Walschaerts het thema van het Grote Vergeten, dementie, aan. Dit resulteert in een beklijvend, bijwijlen hilarische voorstelling vol warme beelden, poppen en heerlijke muziekjes. Kolder en ontroering, dicht op én onder de huid van uw en onze kleinste theatervrienden. Een verhaal bovenal om nooit meer te vergeten … of toch?

i.s.m.
Mozaïek Praatcafé Dementie

Na de voorstelling is er een kinderreceptie om ons cultuurseizoen feestelijk te openen!

Credits

Spel: Michèle Even, Joost Van den Branden
Scenario en tekst: Joost Van den Branden
Artistieke begeleiding: Raf Walschaerts
Poppen: Patrick Maillard
Muziek: Geert Noppe (Yevgueni)
Film: Wim De Baere
Kostuums: Heidelinde Vereecke
Techniek: Steven Bosmans

Website: www.tieret.be

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10

Reserveer

Leeftijd

vanaf 5 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.

Documenten

Meer info