Fleur Strijbos, Marjolein Appermond en Mike Docters: 100 jaar Maria Callas, een muzikaal levensverhaal

Koop tickets
CC Den Blank
  • donderdag 18 januari 2024 van 14:00 tot 17:00


Maria Callas werd geboren in New York op 2 december 1923. Dit jaar is dit exact 100 jaar geleden. De perfecte gelegenheid om het leven van deze iconische operazangeres voor te stellen aan jong en oud. Ze werd gezien als La Divina, de grootste en bekendste operazangeres die ooit geleefd heeft. Haar leven was kort, triestig en roemrijk. Een leven waar je een pracht van een voorstelling kan maken.

Ontdek de verschillende aria’s en duetten waarmee Maria Callas beroemd werd. Gebracht door Fleur Strijbos (sopraan), Mike Docters (piano) en Marjolein Appermont (sopraan). Samen brengen zij o.a. het mooie Casta Diva uit Norma van Bellini en O mio bambino caro uit Gianni Schicchi van Piccini. Aangevuld met beeldfragmenten uit haar persoonlijke en professionele leven.

Fleur behaalde haar masterdiploma klassieke zang aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen bij Anne Cambier en werd als jong opkomend talent geselecteerd door Gent Festival van Vlaanbderen, LiedFest Antwerp en vzw SWUK vl. Mike studeerde aan het LUCA bij Joop Celis en Paul Hermsen, waar hij zijn master piano en master kamermuziek behaalde. Marjolein is een belgische sopraan die haar master klassieke zang haalde aan het koninklijk conservatiorium Antwerpen bij Anne Cambier. In 2022 was ze finalist in de internationale Rita Gorr Competitie en in het natioinale opperette concours in Brussel.Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 12

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.