De Roovers - Dwarskijker

Info & reservaties
  • vrijdag 19 april 2024 van 20:30 tot 22:00

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje vrienden en vijanden die ze thuis ontvangt voor gesprekken en feestjes.

Deze hedendaagse versie van ‘De misantroop’ van Molière werd herschreven in een wervelende en scherpe taal. De Roovers maakten er een satirische komedie van die een wereld schetst van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

‘Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.’

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.

Zonder een blad voor de mond te nemen spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken? Ze heeft één zwakke plek; haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft

en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

Met ‘Fraulein Agnes’ schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van ‘De misantroop’ van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst in onze contreien opvoeren. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

Credits

Tekst: Rebekka Kricheldorf (vertaling Els Snick, UGent en de Roovers)

Van en met: Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente & Mil Seynaeve

Een productie van de Roovers spelen vzw.

Locatie

GC de Bosuil
Witherendreef 1 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 16

Organisatie

GC de Bosuil
Witherendreef 1 , 3090 Overijse

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.