Atlantique

Koop tickets
CC Den Blank
  • 6 oktober 2021 van 20:00 tot 21:45
Filmvertoning in samenwerking met GROS Overijse en Afrika Filmfestival 2021.

Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en was de Senegalese Oscarinzending.

Regisseur: Mati Diop
Cast: Mama Sané, Amadou Am, Ibrahima Traoré, Nicole Sougou
Genre: Drama
Duur: 105 min
Gesproken taal: Wolof, Frans en Engels
Nederlands ondertiteld
9+

Bij filmvertoningen is het aangewezen om achteraan in de zaal plaats te nemen.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 6
  • Kassa 7
  • VVK 6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 9 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse