Theater FroeFroe en Johnny Mus: Lampje

Schrijf je in
  • donderdag 14 november 2024 van 10:30 tot 11:30
Samen met kinderen eropuit! Dit is een UiTPAS activiteit.

Leeftijd: 5e en 6e leerjaar
Duur: +/- 70 min

Vrij naar het bekroonde boek van Annet Schaap.
Een voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, live muziek en video voor iedereen vanaf 9 jaar.

Theater FroeFroe en Johnny MUS waren helemaal ondersteboven van dit schitterende verhaal. Lampje is een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar het is ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje. Lampje zit vol heerlijke karakters die het boek tot een inspiratiebron maken voor iedere beeldenmaker.

Lampje is een verhaal over vaders, vriendschap en mogen zijn wie je bent.

Lampje woont met haar vader in een vuurtoren. Haar vader is vuurtorenwachter, hij heeft maar één been en is een dronkaard. Lampje moet regelmatig helpen om de vuurtoren elke avond brandend te houden. Op een stormachtige dag gaat het mis: de lamp brandt niet, vader was weer dronken. Een schip slaat te pletter tegen de rotsen, er zijn slachtoffers en de gemeente wil maatregelen. Lampje wordt uit huis gehaald. Ze wordt geplaatst, voor haar eigen bestwil, weg van haar vader, in het Zwarte Huis. Het Zwarte Huis is een kasteel dat eigendom is van een schatrijke zeekapitein. Niemand wil er werken omdat er een monster woont. Maar Lampje gelooft niet in monsters.

Annet Schaap is een straffe illustratrice. In 2017 schreef ze een eerste eigen jeugdboek Lampje. Ze won er gewoon alle Nederlandstalige literatuurprijzen mee waaronder de Gouden Griffel, de Boekenleeuw en ook de Woutertje Pieterse Prijs. Lampje werd meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald.

Dit is een coproductie van Theater FroeFroe en Johnny MUS.
Mieke Laureys en Marc Maillard gaan na de bewerking van "Gitte" opnieuw een kanjer van de jeugdliteratuur te lijf. Ze bewerken het boek tot een voorstelling waarin beeld en theater elkaar heerlijk optillen.

Met: Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a.
Live muziek: Samuel Renascent (Vekeman)
Techniek: Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers en Jo Heijens
In coproductie met Johnny MUS en Perpodium met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 7

Reserveer

Leeftijd

vanaf 11 tot 12 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse