Alexander Declerq: Aperitiefconcert

Koop tickets
  • zondag 4 februari 2024 van 11:00 tot 13:00

Alexander Declercq werd geboren in een muzikaal geïnteresseerde familie te Brugge. Al op jonge leeftijd kreeg hij vioollessen van zijn grootmoeder. Toen hij op 8-jarige leeftijd besliste om naar het conservatorium in Brugge te gaan, verkoos hij piano boven viool. Twee jaar later startte hij klarinet. 

Toen hij afstudeerde met grootste onderscheiding ging hij zijn weg verder in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Na beide masters voor piano én klarinet specialiseerde hij zich in Keulen. Hij kreeg les van talrijke invloedrijke docenten over de hele wereld. 

Sinds jonge leeftijd houdt hij zich bezig met diverse nationale en internationale competities. Zo won hij de ‘VLAMO-wedstrijd’, kreeg hij de 2e prijs in het ‘Concours international de Piano de Liège’ en de 3e prijs in de ’Stephan De Jonghe Wedstrijd’ in Aalst. Verder behaalde hij ook prijzen in de ‘Cantabile-pianowedstrijd’. Zo kon hij over heel België in grotere en kleinere zalen optreden.  

Naast zijn solocarrière houdt Alexander minstens evenveel van kamermuziek en orkestmuziek waardoor hij al in binnen- en buitenland heeft geconcerteerd (Hongarije, Frankrijk, Californië, …). Hij is klarinettist in Trio Brisk en Som’Ensemble en pianist van het Cortenbach Trio. Met zijn collectief YMB (Young Musicians Bruges) wil hij klassieke muziek tot bij een divers publiek te brengen, zonder daarvoor minder complexe of ‘populairdere’ muziek te spelen.

Een getalenteerde jonge solist die we graag een plekje geven op ons podium.

I.s.m. Thoover vzw.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 jaar