Appelmoesband: Appelmoesband gaat kamperen

Schrijf je in
  • dinsdag 25 maart 2025 van 13:30 tot 14:45
Samen met kinderen eropuit! Dit is een UiTPAS activiteit.

Leeftijd: 1e - 2e leerjaar
Duur: 75 min

De Appelmoesband is een stomende liveband voor kinderen. De band giet een stevige rock-saus over traditionele kinderliedjes zoals ‘Hoedje van Papier’ en ‘Twee emmertjes water halen’. De show bestaat uit muziek, maar ook dans en theater. Op jonge leeftijd krijgen kinderen op die manier een totaalspektakel dat indruk maakt.

De liedjes worden omkaderd door een verhaal en de band gaat ook regelmatig in interactie met het jonge publiek. “De Appelmoesband gaat kamperen” is een heerlijk theatraal concert voor jong en oud.

Er is heel wat omkaderend materiaal: een zangbundel, enkele video’s, een boekenreeks in samenwerking met uitgeverij Pelckmans.

Dit project is ontstaan in de schoot van Kleinkunstcentrum ’t Smiske, het expertisecentrum voor Vlaamse volksliedjes en muziek.

Bij deze voorstelling kan je een workshop boeken.

Stuur hiervoor een mailtje naar veerle.vanhooste@overijse.be of neem telefonisch contact op via 0474 21 58 29. 

We vragen voor deze workshop 1,5 euro per leerling. Een workshop wordt ingericht voor ongeveer 50 leerlingen (2 klassen) en duurt 50-60 min. We proberen een efficiënte planning op te maken, zodat er twee workshops per halve dag geven kunnen worden. Hiervoor moeten we eventueel even afspreken met de andere scholen.

Tijdens de workshops komen twee muzikanten van de Appelmoesband naar school (of in de Polyvalente zaal van CC Den Blank) en leren ze de liedjes aan die tijdens de voorstelling gezongen worden. Het doel is al zingend het Nederlands een boost te geven.

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 7

Reserveer

Leeftijd

vanaf 6 tot 8 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse