Openingsuren en tarieven

Publieke openingsuren

Om de capaciteit van het 25 m-bad zoveel mogelijk te benutten, zal ZORO-Zwemteam van 13 mei tot en met 30 juni eigen extra redders voorzien op de momenten dat de zwemclub zelf aanwezig is in het zwembad.

Van 13 mei tot en met 30 juni worden de extra momenten enkel opengesteld voor baantjeszwemmers en niet voor privélesgevers of lessenreeksen.

Het aantal banen dat beschikbaar is tijdens de week, verschilt per moment:

Van 13/05 t.e.m. 30/06MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
7.30 u – 8.30 u 4 banen beschikbaar voor publiek 4 banen beschikbaar voor publiek 
17 u – 18 u4 banen beschikbaar voor publiek 4 banen beschikbaar voor publiek 4 banen beschikbaar voor publiek
18 u – 20 u                                                  Geen banen beschikbaar
20 u – 21 u4 banen beschikbaar voor publiek 4 banen beschikbaar voor publiek 4 banen beschikbaar voor publiek

Op zaterdag blijft het zwembad open van 9 u tot 16 u voor publiek en privélesgevers. De wildwaterbaan blijft zowel in de week als op zaterdag gesloten. Het kinderbad is enkel open op zaterdag.

Situatie wordt geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd

Deze situatie geldt als test en kan indien nodig tijdens deze testperiode nog bijgestuurd worden. Eind juni zal de situatie geëvalueerd worden.

We zijn ons ervan bewust dat deze situatie nog geen oplossing biedt voor de scholen. We blijven intern aan de slag om de uitdagingen waar het zwembad voor staat aan te pakken. We zijn alvast dankbaar dat ZORO-Zwemteam op deze manier zijn sportieve steentje wil bijdragen aan de uitbating van het zwembad.

Tarieven

Het bestellen van dagtickets en het heropladen van polsbandjes kan via de kiosk in het zwembad als de balie niet geopend is.

  • Kind < 1m = gratis
  • volwassenen en kind > 1m uit Overijse en Huldenberg = 3,5 euro
  • volwassenen en kind > 1m NIET uit Overijse en Huldenberg = 6,5 euro
  • Beurtenkaarten
    • Aankoop polsbandje (eenmalig verplicht voor een beurtenkaart) =7 euro
    • Omkleedpasje (30 minuten geldig, enkel toegang in kleedkamers. Eenmalig aan te kopen) = 7 euro
    • 10-beurtenkaart inwoner Overijse en Huldenberg = 30 euro
  • 50-beurtenkaart inwoner Overijse en Huldenberg = 125 euro
  • 10-beurtenkaart NIET-inwoner Overijse en Huldenberg = 55 euro
  • 50-beurtenkaart NIET-inwoner Overijse en Huldenberg = 265 euro

Zwemkledij

 • We laten enkel aansluitende badpakken, zwembroeken en bikini's toe, geen losse zwemshorts.
 • Er is een automaat in de inkom van het Begijntjesbad waar je zwemkledij (zwemshort, badpak, badmuts, oordopjes, zwembril en zwempampers) kan aankopen via Bancontact.

Reserveren

Particuliere zwemmers 

Als particuliere zwemmer hoef je niet te reserveren. Je kan je ticket of abonnement aankopen aan de balie of de kiosk.

Groepen

Groepen dienen een aanvraag te doen via e-mail naar begijntjesbad@overijse.be, ten minste 3 weken voor het gewenste zwemmoment.  

Belangrijk:
 • zorg voor aangepaste zwemkledij, we laten enkel aansluitende badpakken, zwembroeken en bikini's toe, geen losse zwemshorts;
 • voor het zwemmen is douchen verplicht. 
 • Eten en drinken is verboden in de kleedkamers en het zwembad. Wil je toch iets eten? Er staan drank- en snackautomaten op de kijkzone naast de cafetaria. 
 • Tassen en rugzakken blijven in de lockers en gaan niet mee naar het zwembad. De lockers werken met een 4-cijferige code. 

Bereikbaarheid

Het Begijntjesbad bevindt zich op het Begijnhof naast cultuurcentrum Den Blank en recht tegenover de Bib. Het zwembad is bereikbaar te voet, met het openbaar vervoer, per fiets en met de wagen.
 • De dichtstbijzijnde bushaltes van De Lijn zijn De Leegheid en het Stationsplein.
 • De fietsenstalling situeert zich voor de inkom van het Begijntjesbad.
 • In het geval je de wagen parkeert op het Begijnhof, is het gebruik van de parkeerschijf verplicht. De maximumduur is 3 uur.
 

Infraroodsauna

Het Begijntjesbad beschikt over een infraroodsauna die gratis beschikbaar is voor particuliere zwemmers. In tegenstelling tot een klassieke sauna werken infraroodstralen rechtstreeks in op je lichaam. Door de directe warmte is een infrarood cabine zeer geschikt bij gebruik voor mensen die last hebben van spier- en gewrichtpijnen zoals reuma en artrose.

Opgepast: gebruik van een handdoek is verplicht.

Wildwaterbaan

Wegens personeelstekort blijft de wildwaterbaan voorlopig gesloten. We hopen hier snel verandering in te brengen.

Ziektesymptomen

  • Het is verboden om met ziektesymptomen te komen zwemmen.

Privélessen in het Begijntjesbad

Er worden voorlopig enkel op zaterdag privézwemlessen georganiseerd in het Begijntjesbad. 
Hieronder vind je de lijst met lesgevers die actief zijn in het Begijntjesbad en met ons een samenwerkingsovereenkomst hebben. Indien je een plaatsje wenst te reserveren, kan je rechtstreeks contact opnemen met 1 van deze lesgevers.

NAAM + VOORNAAM E-MAILADRES TELEFOON
Bauduin YentelYentel_bauduin@hotmail.com/
Beneux Lizalizabeneux@hotmail.com/
Bosselaar MarcelMarcel.bosselaar@telenet.be/
Habchi Brahimhabchibrahim@gmail.com0497/269607
Kelchtermans JorisJoris.kelchtermans@telenet.be0496/56 93 80
Ovaere SeppeSeppe.ovaere@hotmail.com/
Van Aerschot GuntherGunther.va@telenet.be0495/54 13 85

UiTPas Druivenstreek

Het Begijntjesbad doet mee met de UiTPas Druivenstreek. Bij elk bezoek kan je 1 punt sparen door je kaartje te scannen aan de UiTPas-zuil die terug te vinden is in de inkomhal.

Cafetaria

De cafetaria is momenteel nog niet geopend. Er wordt gezocht naar geïnteresseerde kandidaten voor de uitbating van de vernieuwde zwembadcafetaria. Het kijkterras, met drank- en snackautomaten, naast de cafetaria is wel opnieuw toegankelijk voor publiek.

Gerenoveerd

Het Begijntjesbad werd grondig gerenoveerd in de periode 2019 - 2020. Dankzij de investering van ruim 5,5 miljoen euro werd het Begijntjesbad gemoderniseerd zodat het een belangrijkere pijler kan blijven in het recreatieve en sportieve vrijetijdsleven in Overijse.

De buitengevels en de daken werden volledig vernieuwd en het interieur kreeg nieuwe tegels en nieuw meubilair. Door de nieuwe hypermoderne technische uitrusting zet het zwembad duurzaamheid en gezondheid centraal. Blikvangers zijn de chloorarme waterbehandelingsinstallatie, luchtbehandeling met warmtepompen, productie van drinkbaar water uit afvalwater, ledverlichting, fotovoltaïsche zonnepanelen en de gecombineerde productie van elektriciteit en warmte door een warmtekrachtkoppeling.

Chloorarm: vaarwel rode ogen

Het vernieuwde Begijntjesbad is een van de eerste chloorarme zwembaden in België. Door het lagere chloorgehalte ruik je het chloor veel minder, voel je het nog amper in de ogen en zijn er minder gezondheidsklachten. Het is beter voor het milieu en voor de gezondheid van de bezoekers én personeel en toch ontsmet de chloorarme filterinstallatie het zwembadwater even grondig als met chloor.

Huishoudelijke reglementen, beheersovereenkomsten en codes