Eric Thielemans: Beyond jazz: Koyaanisqatsi

Reserveer plaatsen
  • zaterdag 13 mei 2023 van 20:00 tot 22:00

Eric Thielemans groeide op in Overijse en keert terug met een avondvullend muziekprogramma in het kader van Jazz met Pit. Thielemans nodigt voor deze gelegenheid enkele van zijn favoriete jazzartiesten uit en sluit de avond af met eigen werk op de film Koyaanisqatsi.

De avond wordt geopend met twee verrassende solo’s van Joachim Badenhorst (klarinet/ sax/ componist) en Roman Hiele (componist/elektronica).

Slechts weinig jazzmuzikanten durven het aan om in hun carrière een solo-cd op te nemen; die van Joachim werd meteen overladen met internationale lof in Europa, de VS en Azië. Hij heeft wereldwijd al samenwerkingen opgezet en verkent het terrein tussen improvisatie, hedendaagse en etnische traditionele klanken. Zo heeft hij al samengewerkt met muzikanten uit Turkije, Japan en China. Verwacht je aan een muzikale ontdekkingsreis!

Roman Hiele zoekt de uitdaging in een aanstekelijke mix van synthetische geluiden en jazz. Hiele, een rasechte performer, heeft al 7 albums uitgebracht bij verschillende Belgische labels. Hij heeft mee zijn muzikale stempel gezet op verschillende film, theater en kunstprojecten.

In opdracht van Vooruit en Filmfestival Gent componeerden Chantal Acda en Eric Thielemans een nieuwe soundtrack bij de gehypete cultfilm ‘Koyaanisqatsi’ (1982) die ze integraal live uitvoeren bij de vertoning van de originele film op groot scherm. De meditatieve beelden versmelten magisch met de muziek van deze topmuzikanten.

Uit de pers: Viernulvier

Website: ericthielemans.com

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 18
  • -26 jaar 12
  • ABO 14
  • KASSA 18
  • VVK 16

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse