Overzicht bezoeken in groep

Inhoud

Bezoekerscentrum Dru!f

In het bezoekerscentrum ontdek je het verhaal achter de heerlijke tafeldruif via een interactieve beleefruimte met touchscreens, interactieve spelletjes voor de kinderen en lekkere recepten met druiven. Het huis van de tafeldruif is een ideaal startpunt voor een dagje Druivenstreek. Ontdek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 1u00
Prijs: 70,00 EUR/gids excl. administratieve kosten zie algemene voorwaarden

Bedevaartsoord Jezus-Eik

Een miraculeus O.-L.-Vrouwbeeldje ligt aan de oorsprong van het gehucht Jezus-Eik. De geschiedenis en het ontstaan van deze bedevaartsplaats verneem je tijdens het bezoek aan de O.-L.-Vrouwkerk met haar fraai interieur. Nadien verken je met een gids een stukje Zoniënwoud. Ondek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 2u00
Prijs: 70,00 EUR/gids excl. administratieve kosten zie algemene voorwaarden

Paleis op de heide

Sanatorium Lemaire is een parel van het interbellum. Sierlijke rondingen, verspringende volume en horizontale lijnen, witte balustrades als de relingen van een schip. We herkennen de karakteristieke pakketbootstijl van het modernisme, de architectuur uit het interbellum. In Tombeek werd in de jaren dertig een sanatorium gebouwd voor tbc-patiënten, voornamelijk mijnwerkers. De geknipte kandidaat voor dit project? De jonge architect Maxime Brunfaut. Hij zal het gebouw de uitstraling geven die La Prévoyance Sociale (PS) voor ogen heeft. Ontdek Paleis op de heide in onze groepsuitstap 'Paleis op de heide'.

Prijs: 70,00 EUR/gids excl. administratieve kosten zie algemene voorwaarden

Pluktuin FEST : veldverse bloemen

Instant vrolijk word je ervan, van de bonte kleuren en zalige geuren op het bloemenveld van Fest. Kris Flossie verwelkomt je graag in haar pluktuin voor een rondleiding. Ze deelt haar beste pluktips en helpt je bij de samenstelling van jouw boeket. Achteraf kan je genieten van een drankje en een zoete versnapering.

Prijs: 3,5 EUR/persoon 

Wijnkelder Soniën

Soniën bekend om haar druivensap, artisanaal bereide schuimwijn, Soniënwijnen (rood, wit en rosé), aperitieven met namen als Zuzeke's Eik of Welriekende, en sterkere borreltjes en likeuren. De bezoeker krijgt uitleg over de wijnbereiding . Hij krijgt er ook een glas wijn aangeboden. Ondek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 1u00
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 5,00 EUR/persoon met proevertje

Africamuseum

De groepsuitstap 'Van Overijse naar Afrika' neemt je mee op ontdekking in Overijse en het Africamuseum in Tervuren. 

Duur rondleiding: halve dag in Overijse
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 140,00 EUR/gids (5 uren in Overijse) excl. administratieve kosten zie algemene voorwaarden

Druivenserre en streekproductenwinkel Van Camp in Hoeilaart

Bezoek authentieke druivenserres bij Druiven Van Camp in Hoeilaart. Je kunt er terecht voor dikke trossen Ribier, Leopold III, Muscat d'Alexandrie en Baidor. Erik Van Camp leerde de stiel van oudere serristen en teelt nu tafeldruiven op biologische wijze. In de winkel met streekproducten kies je uit kraakverse groenten en fruit, heerlijke streekbieren, geurige wafels en speculaas. Ontdek Van Camp in onze groepsuitstap 'Paleis op de heide'.

Duur rondleiding: 1u00
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 7,50 EUR/persoon met proevertjes of rondleiding zonder proevertjes 4,00 EUR/persoon