Overzicht bezoeken in groep

Inhoud

Bezoekerscentrum Dru!f

In het bezoekerscentrum ontdek je het verhaal achter de heerlijke tafeldruif via een interactieve beleefruimte met touchscreens, interactieve spelletjes voor de kinderen en lekkere recepten met druiven. Het huis van de tafeldruif is een ideaal startpunt voor een dagje Druivenstreek. Ontdek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 1u00
Prijs: 60,00 EUR/gids

Bedevaartsoord Jezus-Eik

Een miraculeus O.-L.-Vrouwbeeldje ligt aan de oorsprong van het gehucht Jezus-Eik. De geschiedenis en het ontstaan van deze bedevaartsplaats verneem je tijdens het bezoek aan de O.-L.-Vrouwkerk met haar fraai interieur. Nadien verken je met een gids een stukje Zoniënwoud. Ondek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 2u00
Prijs: 60,00 EUR/gids

Paleis op de heide

Sanatorium Lemaire is een parel van het interbellum. Sierlijke rondingen, verspringende volume en horizontale lijnen, witte balustrades als de relingen van een schip. We herkennen de karakteristieke pakketbootstijl van het modernisme, de architectuur uit het interbellum. In Tombeek werd in de jaren dertig een sanatorium gebouwd voor tbc-patiënten, voornamelijk mijnwerkers. De geknipte kandidaat voor dit project? De jonge architect Maxime Brunfaut. Hij zal het gebouw de uitstraling geven die La Prévoyance Sociale (PS) voor ogen heeft. Ontdek Paleis op de heide in onze groepsuitstap 'Paleis op de heide'.

Prijs: 60,00 EUR/gids

Ogust Plukplezier

Instant vrolijk word je ervan, van de bonte kleuren en zoete geuren op het bloemenplukveld van Ogust Plukplezier. Laat je inspireren door vorm en kleur en combineer zelf je veldverse boeket bij elkaar. Medium of large? Jij kiest en knipt. Voor jezelf of voor iemand anders. Bij Ogust – een ode aan boer Gust en aan de oogstmaand- staan authentiek en natuurlijk voorop. Ontdek Ogust Plukplezier in onze groepsuitstap 'Paleis op de heide'.

Prijs: 3,5 EUR/persoon 

Wijnkelder Soniën

Soniën bekend om haar druivensap, artisanaal bereide schuimwijn, Soniënwijnen (rood, wit en rosé), aperitieven met namen als Zuzeke's Eik of Welriekende, en sterkere borreltjes en likeuren. De bezoeker krijgt uitleg over de wijnbereiding . Hij krijgt er ook een glas wijn aangeboden. Ondek Soniën in onze groepsuitstap Tafeldruif.

Duur rondleiding: 1u00
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 5,00 EUR/persoon met proevertjes

Africamuseum

De groepsuitstap 'Van Overijse naar Afrika' neemt je mee op ontdekking in Overijse en het Africamuseum in Tervuren. 

Duur rondleiding: halve dag in Overijse
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 125,00 EUR/gids (5 uren in Overijse)

Druivenserre en streekproductenwinkel Van Camp in Hoeilaart

Bezoek authentieke druivenserres bij Druiven Van Camp in Hoeilaart. Je kunt er terecht voor dikke trossen Ribier, Leopold III, Muscat d'Alexandrie en Baidor. Erik Van Camp leerde de stiel van oudere serristen en teelt nu tafeldruiven op biologische wijze. In de winkel met streekproducten kies je uit kraakverse groenten en fruit, heerlijke streekbieren, geurige wafels en speculaas. Ontdek Van Camp in onze groepsuitstap 'Paleis op de heide'.

Duur rondleiding: 1u00
Praktische informatie: niet op zondag en feestdagen

Prijs: 6,50 EUR/persoon met proevertjes of rondleiding zonder proevertjes 3,00 EUR/persoon

Brouwerij De Kroon in Neerijse

Uiteraard kennen we Overijse als druivengemeente. Minder bekend is haar rijke biertraditie. Overijse telde vroeger verschillende brouwerijen en het prinsengeslacht van Horne gaf zijn naam aan het eerste bier van biervereniging Vryheytscamme. Na een bierwandeling door Overijse centrum en degustatie van een biermenu gaat het richting Neerijse. Op een boogscheut van Overijse nestelt zich daar brouwerij De Kroon vlakbij de IJse. Na een rondleiding door de brouwerij sluiten we af met een degustatie van de heerlijke bieren van de brouwerij. Ontdek brouwerij De Kroon in de in onze groepsuitstap 'Tussen pot en pint'.

Prijs: 10 EUR/persoon