The Bikeriders

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 13 november 2024 van 20:00 tot 21:56

Genre: Drama, misdaad

Acteurs: Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer, Norman Reedus, Michael Shannon.  

Regisseur: Jeff Nichols (‘Mud’, ‘Loving’, ‘Take Shelter’)

Originele versie: Engels gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

In het Midwesten van de jaren 60 ontstaat de motorclub The Vandals. Het is een verzamelplek voor de lokale buitenstaanders onder leiding van Johnny. In Benny heeft hij een trouwe rechterhand gevonden. Gedurende het daaropvolgende decennium is de club een duistere weg ingeslagen die de aanvankelijke en unieke levensstijl bedreigt. De loyaliteit van elk lid aan de club en elkaar onderling wordt op de proef gesteld.

De onderbuik van Amerika, meerbepaald de subcultuur rond de biker gangs, wordt sfeervol in beeld gebracht vanuit het perspectief van een vrouw. De film is geïnspireerd door de zwart-wit fotografie van Danny Lyon, die uitzonderlijk toegang kreeg tot de inner circle van zo'n gang.

In het Chicago van de jaren ‘60 zien we hoe Cathy halsoverkop verliefd wordt op de enigmatische Benny. Los van zijn smeulende blik beschikt hij nog over een andere chick magnet: zijn Harley Davidson. Vanaf dan neemt Cathy ons mee op sleeptouw binnen de sociale microkosmos van ‘The Vandals’.

Het stichtend lid en leider van de groep houdt een bende misfits in het gareel op een efficiënte, maar onorthodoxe manier. De leden hebben een gevoel van vrijheid en verglijden naar meer criminele activiteiten, waarbij loyaliteit en broederschap centraal staan.

Uit de pers:

  • "De uitvoeringen zijn niet subtiel: met de felle toon van Comer, het zachte gespin van Butler en het sissende Brandoeske accent van Hardy. Maar er zit een enorme kracht en impact in alles wat ze op het scherm doen."★★★★★ The Guardian

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS met kansentarief 1,6
  • UiTPAS-tarief 7,2

Leeftijd

vanaf 12 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse