Broder: Een blauwe vogel XL

Koop tickets
  • donderdag 21 november 2024 van 13:30 tot 14:30

Kierrewiet … een blauwe vogel steelt Mo’s aller schoonste blauwe schrijfpotlood. Hij vliegt er zomaar, door het raam, mee weg. Mo twijfelt niet en springt … er achteraan … en vliegt.

Een waanzinnig avontuur begint. Weg van zijn saai bureau. Over daken, en hekkens, over zeeën en door doodstille bossen. Mo loopt en vliegt en zingt de longen uit zijn lijf, maar krijgt hij uiteindelijk zijn favoriete blauwe schrijfpotlood weer te pakken?

‘Een Blauwe Vogel’ is het verzonnen en compleet gefabuleerd verhaal van Maurice Maeterlinck, die als kind wegdroomt aan zijn saai bureau. Een gezongen vertelling op rijm, met blauwe pluimen en een beetje vogelkak. Deze voorstelling is een fantasierijk avontuur in poëtische teksten en meeslepende liedjes over hoe de schrijver dat allemaal bij elkaar zou kunnen hebben verzonnen. Het wervelend duo van poppenspeler Jakob Verstichel en pianiste Elisabeth De Loore brengt dit muzikale verhaal via ongetemde live muziek voor je ogen tot leven. En met verrassend en wondermooi figurentheater, want het saaie bureau van kleine Mo plooit open tot een grootse fantasie. Potloden worden wilde golven en boeken vliegen op als vlerkende vogelwiekers.

In een eerlijke, betoverende muziekvertelling maakt ‘Een Blauwe Vogel XL’ de verbeeldingskracht van kinderen én volwassenen wakker. Met een dikke knipoog naar Maurice Maeterlinck, onze enige Belgische Nobelprijs winnaar en zijn meesterwerk ‘De Blauwe Vogel’. Een warme uitnodiging voor iedereen om een potlood of pen te pakken en neer te schrijven wat er in dat hoofd verzonnen wordt. 

Tekst en muziek: Peter Spaepen
Regie: Koen Boesman
Spel en zang:
Jakob Verstichel en Frans Van der Aa
Toetsen en spel:
Elisabeth De Loore
Zang:
Noémie Schellens en Pieter De Praetere
Decor en kostuums:
Jana Roos
Coaching:
Frans Van der Aa

broder.be

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 10
  • UiTPAS 9
  • UiTPAS met kansentarief 2

Leeftijd

vanaf 6 tot 99 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt al veel Nederlands en je kan ook al iets vertellen. Je maakt soms nog fouten of je hebt wat hulp nodig
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.