Kom buiten spelen of kom gezellig "thuis"

Op 20 en 21 april valt er heel wat te beleven in het centrum, van buitenspelen tot erfgoed ontdekken. 
Details over elke activiteit vind je via de blokjes onderaan deze pagina. 


Zaterdag 20 april is het aan de kinderen. Tijdens de Buitenspeeldag valt er heel wat ravotten op het Meiveld, de speeltuin achter de bib en CC Den Blank. Touwenparcours of blote voetenpad, galaxy game of gaga ball, ... er is iets bij voor iedereen, van jong tot iets ouder en van rustig tot net wild genoeg. 

Op zondag vieren we feest in het park. Van 14 tot 16 uur wordt het vernieuwde Kasteelpark Isque officieel geopend.
Deze zone kreeg de afgelopen jaren een grondige facelift in het kader van het Landinrichtingsproject (LIP) IJsevallei. De gegidste wandelingen en infostandjes vertellen hier meer over. Daarnaast wordt er ook animatie voor de kinderen voorzien. Zij kunnen ook meedoen aan de kasteelloop om 15 uur.

Wil je graag nog meer ontdekken over deze vallei? Dan kan je ook meedoen aan de fietstocht om 15 uur. Met een gids ga je langs verschillende plekken die recent onder handen genomen werden als onderdeel van het LIP. 

Thuiskomen kan je dan weer in bezoekerscentrum Dru!f, waar heemkundige kring De Beierij een nieuwe expo opent in het kader van de Erfgoeddag. Ze nemen je mee op tocht door het Isca uit de oudheid en de middeleeuwen, maar ook naar het woelige Overyssche van tijdens de oorlogen. Dat thuiskomen in Overijse een feest is, wortd ook aangetoond: onze rijke traditie van processies, stoeten en feestelijkheden komt ruim aan bod.  ‘