Daisyboeken: luisterboeken voor mensen met een leesbeperking

Daisy?

Daisy staat voor Digital Accessible Information System en is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking.

Daisy-boeken ontlenen kan via de Luisterpuntbibliotheek. Beluisteren kan online, maar je kan ook een cd-schijfje aanvragen. De meest voor de hand liggende doelgroep zijn blinden en slechtzienden, maar ook personen met dyslexie en MS- en afasiepatiĆ«nten komen in aanmerking. Kortom, iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, kan bij de Luisterpuntbibliotheek terecht.

Daisy-online via de Anderslezen app

Daisy-boeken kan je ook streamen en beluisteren via de Anderslezen-app. Je moet hiervoor wel lid zijn van de Luisterpuntbibliotheek. Inschrijven kan op mijn.luisterpuntbibliotheek.be.

Een handleiding over de Anderslezen-app en online boeken lenen vind je hier.

Ik haat lezen

Op de website van Ik haat lezen vind je als jongere, ouder of begeleider ook meer info over dyslexie en Daisy.

Daisy-cd's in de bib

Ook in de bib kan je gratis Daisy-boeken ontlenen. Onze collectie is maar een kleine greep uit het aanbod van Luisterpunt.

Hoe luister je naar Daisy-cd's?

  • op een Daisy-speler. Dit is een toestel, speciaal ontwikkeld voor Daisy-boeken. Het heeft grote knoppen, je kan de afspeelheid aanpassen en makkelijk bladwijzers toevoegen. Je kan er gratis een ontlenen in de bib, vraag ernaar aan de balie.
  • op een computer op laptop. De software downloaden kan je hier.
  • op een cd- of dvd-speler die mp3-bestanden kan afspelen.