De winnaars van de Kampioenenhulde 2023 zijn bekend!

Wie mocht de Sporttrofee in ontvangst nemen en wie werd Sportvrijwilliger van het jaar? Ontdek het hier!

Tijdens de Kampioenenhulde op vrijdag 27 januari werden alle verdienstelijke sportbeoefenaars en sportkampioenen uit onze gemeente in de bloemetjes gezet. De Sporttrofee en de prijs voor Sportvrijwilliger werden uitgereikt, maar ook alle andere sportfanaten gingen met een leuk aandenken naar huis.
Dit zijn de winnaars van de avond:

Sporttrofee 2022

Christophe De Keyser kaapt voor de tweede keer de hoofdprijs weg, na een eerste winst in 2020. Hij werd door de sportraad gekozen omwille van zijn indrukwekkende prestaties als triatleet, waaronder de winst in de IRONMAN 70.3 in Spanje en een tweede plaats op het Europees Kampioenschap. Christophe versierde op basis van deze prestaties ook een profcontract voor 2023!

Sportvrijwilliger 2022

Colin Walker van tennisclub Panorama is de Sportvrijwilliger van het jaar. Hij volgt Simonne Eyckmans van Yogaclub Overijse op, wie vorig jaar de allereerste prijs in ontvangst nam.
Colin is al sinds 1989 lid van de tennisclub, en zijn engagement wordt er niet minder groot op. Hij is nog steeds actief als lesgever voor de jeugdspelers, materiaalmeester, scheidsrechter, wedstrijdleider én interclubleider. Een onmisbare schakel in de werking van de hele club!

Op de Kampioenenhulde zetten we nog zo’n 200 andere verdienstelijke sporters in de bloemetjes. De meeste zijn actief in een van de 50 erkende sportclubs die onze gemeente rijk is.
Beelden van de huldiging vind je na het weekend op www.overijse.be/kampioenenhulde. Op deze pagina vind je ook meer info over alle genomineerden.

Gepubliceerd op vrijdag 27 jan 2023 om 21:00