Definitieve sluiting wijkschool Terlanen op 30 juni 2022

Gepubliceerd op woensdag 8 dec 2021 om 11:49
In samenspraak met de directie van onze gemeentelijke basisschool in het centrum (GBO) hebben we als lokaal bestuur beslist om onze wijkschool in Terlanen op het einde van dit schooljaar definitief te sluiten.

Hoewel we samen met het GBO en de Dorpsraad Terlanen op verschillende manieren hebben geprobeerd om ouders warm te maken om hun kind in te schrijven, blijft het leerlingenaantal van onze wijkschool elk jaar sterk dalen. Daarom sluiten we de schoolpoorten nu definitief op 30 juni 2022.

Dit schooljaar zijn de kinderen van vier gezinnen ingeschreven in de wijkschool. Van drie daarvan zitten de kinderen al in het laatste jaar in de wijkschool (3e kleuterklas) of gaat er al een oudere broer of zus naar school in het GBO. De ouders van het andere gezin zullen begeleid worden in hun zoektocht naar de juiste school en klas voor hun kind. De kleuters van juf Anita die dit jaar nog schoollopen in onze wijkschool kunnen vanaf 1 september 2022 alvast terecht in onze gemeentelijke basisschool in het centrum.

Eind juni wordt er afscheid genomen van een heleboel mooie jaren op het Arthur Michielsplein. Nu bedanken we alvast graag alle ouders en oud-leerlingen die nog steeds vol waardering en lof praten over de wijkschool, alle inwoners van Terlanen die met plezier geholpen hebben bij het samen school maken en de Dorpsraad Terlanen voor de vele inspanningen en de goede samenwerking.