Hou je van taal? Doe mee aan de Schrijfwijzen!

Een ludiek en laagdrempelig taalspel.

Inschrijven
Cultuurzaal Den Elzas
  • vrijdag 7 oktober 2022 van 20:00 tot 22:00

Speel mee met De Schrijfwijzen! Op vrijdagavond 7 oktober verwelkomen we je graag in Cultuurzaal Den Elzas, in Huldenberg, om deel te nemen aan De Schrijfwijzen. Een tof spel in drie rondes voor íédereen die graag speelt met letters. Je hoeft zeker geen spellingkrak te zijn om mee te doen.

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. Wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

De Schrijfwijzen start om 20u stipt en dat simultaan in meer dan 80 bibs over heel Vlaanderen en Brussel. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Inschrijven is gratis. Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! De winnaars van alle bibliotheken en van het online taalspel van De Standaard nemen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen in Antwerpen.

Inschrijven kan vanaf 16/08 via deze link: https://forms.gle/jhtKDwBdxFUv1yYh6

Graag wat oefenen? In samenwerking met VRT schotelt vzw Creatief Schrijven je een aantal oefendictees voor. Zo leest taaladviseur Ruud Hendrickx een fragment van de dicteetekst van vorig jaar voor; het verhaal 'Dolly' van Annika Cannaerts. Hoe zit het nu weer met d en t? Wanneer schrijf je al dan niet een tussen -n- of een trema? En moet een woord nu al dan niet aan elkaar? Dat en veel meer krijg je nog eens duidelijk op een rij gezet tijdens de gloednieuwe online cursus 'Foutloos spellen' van Creatief Schrijven vzw. De ideale opwarmer. 

Locatie

Cultuurzaal Den Elzas
Elzasstraat 19 , 3040 Huldenberg

Prijs

  • gratis

Reserveer

Leeftijd

vanaf 18 tot 100 jaar

Organisatie

Bibliotheek Overijse
Begijnhof 13 , 3090 Overijse