Druivenambassadeurs

Wie zijn de Druivenambassadeurs 2023-2024?

Traditiegetrouw wordt op de openingsavond van de Druivenfeesten de nieuwe Druivenambassadeurs bekend gemaakt. Dit jaar steken Rani en Régine extra veel pit in de Druivenstreek!

Druivenambassadeur Rani Van Sever (26 jaar) is geboren en getogen in Neerijse, en groeide op tussen de velden en serres die onze regio typeren. Haar grootouders, die in Hoeilaart wonen, zijn nog steeds actief als serrist en gaven hun groene vingers door aan hun kleindochter. Rani werkt ook in Hoeilaart, als leerkracht in de Sint-Clemensschool. Daarnaast helpt ze regelmatig een handje bij N-Ice IJssalon en Frituur 105, slaat ze af en toe een balletje bij Smash Neerijse en komt ze baantjes trekken in het Begijntjesbad.
Een bezige bij met zin voor avontuur: we kijken al uit naar wat Rani komend jaar mag meemaken!

Vice-Druivenambassadeur Régine Verhaegen (64 jaar) woont van kinds af aan in Overijse. Ze groeide zowat op tussen de druivenranken en verkende met enthousiasme de bossen en holle wegen in de streek. De serres thuis gaven haar de liefde voor onze streek, erfgoed en de druiventeelt met de paplepel mee. Misschien ken je Régine wel van’t zien. Ze gaf meer dan 40 jaar les in Overijse, steekt de handen uit de mouwen tijdens verschillende evenementen en is ook als vrijwilliger aan de slag in bezoekerscentrum Dru!f, waar ze toeristen van binnen en buiten de streek een hartelijke ontvangst bezorgd. Die ervaring maakt van haar de ideale ambassadeur voor onze Druivenstreek!

Wat doen de Druivenambassadeurs?

De Druivenambassadeurs zijn een jaar lang het gezicht van onze streek. Ze maken promotie voor Overijse, de druif, de Druivenstreek (Overijse, Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren, Bertem) en alles wat hier te beleven valt. 

Zij promoten Overijse en de Druivenstreek in al haar facetten op een positieve wijze (Streekproducten, Toerisme, Lokale Handel, Wandel en fietsparcours, Sociale initiatieven,...), met kennis van zaken en vooral met heel veel nieuwsgierigheid, dynamiek en passie!

Hoe kan je ze bereiken?

Is er een feestelijke opening van je dorpsfeest, is er een speciale publieke gelegenheid bij je vereniging of een leuk publieke activiteit of evenement waar onze Druivenambassadeurs onze streek kunnen promoten? Mail naar: druivenambassadeur@overijse.be

Hoe word ik Druivenambassadeur?

Wil jij deze rol opnemen? Stel je kandidaat stellen!
Dat kan via inschrijving met de knop hieronder, ten laatste op 17 augustus 2023 voor de editie van dit jaar. Vul het formulier in en voeg de gevraagde bijlagen toe. Na inschrijving neemt de organisatie contact met je op.

Bij deze verkiezing hoort het onderstaande reglement. Met het indienen van jouw kandidatuur geef je automatisch aan akkoord te zijn met de inhoud en te voldoen aan de vereisten.

 Reglement verkiezing Druivenambassadeur 2023.pdf52,8 Kb(pdf)

Prijzen voor de Druivenambassadeur en Vice-Druivenambassadeur

Onze ambassadeurs komen niet alleen een heel jaar op de leukste plekken, maar vertrekken ook niet met lege handen na de verkiezing. Ook voor 2023 hebben we, met dank aan onze sponsors, een mooi prijzenpakket samengesteld!

 Druivenambassadeur

 • Een wagen met verzekering voor één jaar aangeboden door Ericx - Van den Wouwer Bank en Verzekeringen
 • Waardebonnen voor groenten en fruit geschonken door Fresh2Go
 • Aankoopbon bij N-ice
 • Lessenreeks winterlessen bij Panorama tennisacademie
 • Waardebon + kleuradvies Colora
 • Husqvarna Kantenmaaier aangeboden door V-pro Van Eyck
 • Druiven geschonken door de Gemeente Overijse

Vice-Druivenambassadeur

 • Waardebonnen voor groenten en fruit geschonken door Fresh2Go
 • Aankoopbon bij N-ice
 • Waardebon + kleuradvies Colora
 • Stihl snoeizaag aangeboden door V-pro Van Eyck
 • Druiven geschonken door de Gemeente Overijse