Druivenfeesten 2024: de jeugd denkt mee

Net zoals vorig jaar, kijken we ook deze keer naar de Overijsenaren om mee te denken over 'hun' Druivenfeesten. Deze editie richten we ons vooral naar onze jongste inwoners, en dan specifiek over wat zij willen doen tijdens de jaarlijkse kindernamiddag. 

Thema

Het thema van dit jaar werd gekozen door de jeugd. De erkende jeugdverenigingen kozen uit 3 voorstellen hun voorkeur. Zij gaan aan de slag met het thema voor (onder andere) de wagens van de Druivenstoet. 

Kids Royal

Op maandag 26 augustus staat er een spetterende kindernamiddag op het programma. Om te weten wat de kinderen graag doen, vroegen we het aan hen zelf. Via de scholen verdeelden we ideĆ«enbussen die ze per klas konden mooi maken en waarin ze hun leukste ideetjes konden verzamelen. Met die input gingen ze aan de slag om een leuk programma samen te stellen. 

Lokale DJ's

Op 23 februari 2024 organiseerde jeugdhuis De Pit een DJ-contest waar als prijs een podiumplaats op de Druivenfeesten werd weggegeven aan de winnaar. Als resultaat mag een jonge lokale DJ het Begijnhof openen op maandag.