Update je eID software

Lukt het niet meer om je met je kaartlezer en je identiteitskaart voor online toepassingen zoals mijn Burgerprofiel of Mijngezondheid aan te melden? Dan is de kans groot dat de software van je kaartlezer toe is aan een update. Het probleem is welbekend en ligt niet aan je identiteitskaart.

eID-software updaten

Om je probleemloos te kunnen blijven aanmelden voor online toepassingen, is het belangrijk om de nieuwe versie van de eID-software te installeren. Dat kan via deze website: https://eid.belgium.be/nl.

Lukt het niet om je aan te melden met je nieuwe eID in het ziekenhuis of bij de bank? Vertel hen dan gerust over dit softwareprobleem zodat zij ook hun software kunnen updaten.

Applicatie eID viewer

Ook de applicatie eID Viewer kan je via bovenstaande website downloaden en bijwerken. Met deze applicatie kan je je eigen PIN-code veranderen en de geldigheid van de certificaten op de identiteitskaart verifiëren. Het certificaat Authenticatie geeft je toegang tot de applicaties en via het certificaat Handtekening kan je documenten elektronisch ondertekenen.

Bij het ontvangen van een nieuwe eID of bij gebruik van een bijkomende eID moet je volgende stappen doorlopen:

  1. eID in kaartlezer stoppen
  2. eID viewer openen
  3. tabblad: certificaten
    1. authentication -> valideren klikken
    2. signature -> valideren klikken
  4. PC opnieuw opstarten

eID in een nieuw jasje

Sinds begin 2021 zitten de elektronische identiteitskaarten in een nieuw jasje. Zo is onder meer de contactchip vernieuwd.

Documenten