Eén lidkaart, vijf collecties: de Bib is WISE!

Wat is WISE?
Onze Bib stapte samen met de bibliotheken van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg en Tervuren over naar WISE, een uniform softwaresysteem voor alle bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. Dat vroeg om enkele aanpassingen, maar brengt ook wat voordelen met zich mee. Zo kan je nu met 1 lidmaatschap in de 5 bibliotheken terecht!

5 bibs voor de prijs van 1
De verandering is vooral achter de schermen van groot belang. Voor de leners verandert er qua gebruik niet zo veel, maar er verandert wel iets aan het lidgeld. Vanaf nu betaal je als volwassene 5 euro per jaar, net zoals in de buurgemeenten. Voor -18-jarigen blijft het lidmaatschap gratis. De uitleentermijnen, tarieven en procedures van de 5 bibliotheken uit de Druivenstreek werden de afgelopen jaren al op elkaar afgestemd, en vanaf nu kan je met je e-ID als lidkaart ook in alle bibliotheken terecht. Je krijgt er dus 4 collecties bij! Deze aanpassing gebeurt vanzelf: je hoeft je niet meer overal te registreren . Kosten kan je op eender welke locatie betalen, en ook je UiTpas kan gekoppeld blijven aan je account.

Niet alleen WISE, maar ook SLIM
De overstap betekent ook dat de Bib deel wordt van het Slim Netwerk. Meer dan 60 bibliotheken uit Vlaams-Brabant en Limburg horen hier al bij, en dat betekent dat je je leesvoer ook buiten de Druivenstreek kan vinden. Hier moet je wel rekening houden met andere uitleenregels, afhankelijk van de locatie. Op termijn is het de bedoeling dat je met 1 pasje in alle bibliotheken in Vlaanderen terecht zal kunnen.

Wil je graag weten welke bibliotheken aangesloten zijn op het Slim Netwerk? Hier vind je een overzicht.