Erfgoeddag 2023: Beestig!

Steegjes verkennen... met een gids

Het centrum van Overijse met de beroemde S-bocht barst van de beestige verhalen. Bakkers, slagers en brouwerijen zorgden er voor veel bedrijvigheid en zetten paard en koets in om de vele leveringen af te werken. Ontdek tijdens Erfgoeddag deze boeiende verhalen tijdens een steegjeswandeling in het centrum. Voor deze gelegenheid krijgen oude en verdwenen straatnamen terug een prominente plaats in het straatbeeld. Je kan de wandeling doen onder begeleiding van een gids.

Vertrek om 10u, 10u30, 13u, 13u30 of 14u.

Start: Dru!f, huis van de tafeldruif - Waversesteenweg 2
Vanaf 16 jaar
Duur:  1'30"
Lengte: 2 à 3 km

Reserveer plaatsen

Trek er zelf op uit met de kickbike of de ErfgoedApp

Wie de volkse straatnamen liever interactief ontdekt, kiest voor een zoektocht per kickbike. Je kan de wandeling op eigen houtje afleggen met de ErfgoedApp. Ook na de Erfgoeddag kan je de wandeling verkennen met de ErfgoedApp. 

Vertrek om 10u of 13u.
Locatie: Dru!f, huis van de tafeldruif, Waversesteenweg 2
Lengte: 2 à 3 km
De ErfgoedApp kan je zelf dowloaden. Meer informatie in het bezoekerscentrum. 

Thematentoonstelling Beestig

Geniet ook van een fototentoonstelling met thema Beestig in bezoekerscentrum Dru!f. 

Tijdens Erfgoeddag zal de heemkundige kring haar archief open stellen. Unieke foto’s en archiefstukken van zowel het eigen archief als het gemeentearchief zullen tentoongesteld worden in bezoekerscentrum Dru!f van 23 april t.e.m. 31 mei 2023. Ook een prachtig gerestaureerde broodkar van de voormalige bakkerij Lahaye-Tollet uit de Stationsstraat, een collectiestuk uit het bakkerijmuseum in Veurne, zal te bewonderen zijn.

Locatie: Dru!f, huis van de tafeldruif, Waversesteenweg 2
Van 23 april tot en met 31 mei tijdens de openingsuren
Openingsuren: zie openingsuren Dru!f

Geschikt voor alle leeftijden

Gezocht: beestige beelden

Heb jij nog oude foto’s van dieren in Overijse? De gemeente is op zoek naar beeldmateriaal voor de tentoonstelling ‘Beestig’ in Bezoekerscentrum Dru!f. Dat mogen foto’s zijn van dieren die worden ingezet als transport of op het veld, maar ook van dierenmarkten- en wedstrijden. Stuur jouw archieffoto’s naar vrijetijd@overijse.be of geef ze af aan het Infopunt Vrije Tijd in CC Den Blank. Na het inscannen, krijg je de originelen ongeschonden terug. Misschien komt jouw foto wel in de tentoonstelling, die loopt van zondag 23 april tot en met 31 mei.