Augure (Omen)

Koop tickets
CC Den Blank
  • woensdag 8 mei 2024 van 20:00 tot 21:30

Regisseur: Baloji
Genre: Drama, ensemblefilm
Duur: 91 min.
Cast: Lucie Debay, Marc Zinga, Eliane Umuhire, Yves-Marina Ghanhoua
Engels, Frans, Swahili en Lingala gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Na jaren in België keert Koffi terug naar zijn thuisland Congo om zijn zwangere vriendin aan zijn familie voor te stellen. Lang geleden werd hij door hen verstoten omdat ze dachten dat hij een ‘zabolo’ was, een soort heks of tovenaar. Terug in Congo merkt hij dat dit oeroude geloof nog erg leeft. Hij ontmoet drie andere mensen die door hun familie en gemeenschap ook als heksen worden beschouwd. Ondanks hun tegenslagen, proberen ze elkaar te helpen en te ontsnappen aan de vloek die op hen rust. 

Augure is de eerste langspeelfilm van Baloji, een Belgisch-Congolese rapper en performer ('Starflam'). Hij schreef de eerste versie van zijn film in 2018, na de dood van zijn vader. De professionele rouwenden die ingehuurd werden door zijn familie, inspireerden Baloji voor dit ijzersterk debuut met een magisch-realistische insteek. Meeslepend, uniek en visionair.

We vertonen deze film in het kader van het Afrika Filmfestival, ten voordele van GROS Overijse. Zij schenken de opbrengst aan Benin voor het bouwen van waterputten. 

Prijzen

Augure was de Belgische Oscarinzending voor Cannes en werd bekroond met de New Voice-award. Baloji heeft met zijn eerste langspeelfilm z’n start alvast niet gemist!

Pers

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 8
  • UiTPAS-houder 7,2
  • UiTPAS-kansentarief 1,6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Documenten