The Fureys: in concert (IRL)

Reserveer plaatsen
  • donderdag 10 november 2022 van 20:30 tot 22:00

Hou je van Ierse folkmuziek? Deze legendarische muzikanten met Travellersachtergrond vormen al 45 jaar één van de bekendste en meest geliefde Ierse folkgroepen. Samen met de inmiddels gestopte Dubliners behoren ze tot de absolute wereldtop.

Als buskers trokken vader Ted Furey en zijn zonen Finbar, George, Eddie en Paul in de jaren zeventig door Europa. Later sloot Davey Arthur zich bij hen aan. Tegenwoordig vormen Eddie en George de kern van de groep. Zij zingen alle songs en spelen daarbij gitaar, mandoline, banjo en bodran. Doorgewinterde kroegmuzikanten Camillus Hiney (accordeon en fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (mandoline en banjo) maken het vijftal compleet.
Ze toeren de wereld rond: van Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen tot in het kleinste dorpszaaltje van Australië en thuisland Ierland. De vaderlandsliefde voor het eiland van Sint Patrick en het groene klaverblad spat ervan af.

Hun eerlijke muziek zit vol snelle jigs, vurige reels en emotionele ballads. Ze brachten tientallen albums uit en stonden in verschillende landen in de hitlijsten, met o.a. 'When You Are Sweet Sixteen', 'The Green Fields of France’,'The Lonesome Boatman', 'I Will Love You' en 'The Red Rose Café'.

Energiek, aanstekelijk, puur entertainment. Iedereen gaat vrolijk naar huis!

Website: The Fureys

Support Act: Old Man Fergus

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 25
  • -26 jaar 19
  • ABO 21
  • KASSA 25
  • VVK 23

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Organisatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse