Kobe Van Herwegen: Kobe, Gaston en Leo

Koop tickets
  • donderdag 27 maart 2025 van 14:00 tot 15:00

Van 1972 tot en met 1993 vormden Gaston Berghmans en Leo Martin het populaire komische duo Gaston & Leo. Tijdens de hoogdagen van hun succes speelden ze in blijspelen, schitterden ze op tv of op het witte doek en doorkruisten ze met hun theatershows het hele land.

Met Gaston als de clown en Leo als trouwe aangever braken ze alle records. Maar hoe overweldigend hun succes ook leek, de medaille heeft een keerzijde. Terwijl de lach op het podium zegevierde, wierpen slepende ziektes achter de schermen een schaduw over hun geluk.

Exact 30 jaar na het overlijden van Leo Martin, dat het abrupte einde betekende van Vlaanderens populairste komische duo, voerde acteur Kobe Van Herwegen een uitvoerig onderzoek naar hun verhaal. Het resulteerde in het uitgebreide overzichtsboek ‘Gaston & Leo met lach en Traan’ en de hommagemusical ‘Gaston & Leo’ waarvoor hij samen met Frank Van Laecke het script schreef.

Op algemene aanvraag brengt hij nu ook een voordracht over beide heren, doorspekt met exclusieve beeldfragmenten, uniek audiomateriaal, nooit eerder vertoonde foto’s en interessante weetjes.

Wat is het verhaal achter Joske Vermeulen? Hoe verliep de zangcarrière van Gaston? En was Leo enkel maar een aangever?

Kortom, wie waren Gaston en Leo?

Locatie

CC Den Blank
Begijnhof 11 , 3090 Overijse

Prijs

  • Basistarief 7
  • UiTPAS 6,3
  • UiTPAS met kansentarief 1,4

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Niveau Nederlands

Je begrijpt en spreekt vlot Nederlands. Je moet weinig inspanningen doen om de taal te begrijpen
Taaliconen helpen anderstaligen een geschikte activiteit, workshop of cursus te kiezen.