Gele doos

Elke 65-plusser in Overijse kan gratis een gele doos ophalen. Dat is een herkenbare bewaardoos voor medische, persoons- en contactgegevens die je opbergt in de koelkast. Zo vinden de hulpdiensten sneller cruciale informatie terug bij noodgevallen of vermissingen. En dat kan levens redden.

Haal jouw gratis doos op in de Bibliotheek of bij de Thuisdiensten in WZC Mariëndal. Lukt dat niet? Dan leveren de Thuisdiensten jouw gele doos aan huis. 

Wat is het?

‘De gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact-, en medische gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie.

Waarom?

De gemeenten Hoeilaart en Overijse willen met de gele doos bijdragen tot het gezond ouder worden.

Voor wie?

Voor alle zelfstandig wonende burgers, ouder dan 65 jaar. Vanaf 6 september 2022 kunnen alle burgers een gele doos ophalen in de bibliotheken van Overijse en Hoeilaart of bij de thuisdienst van gemeente Overijse.

Doos laten leveren?

Ben je moeilijk te been en kun je niemand vragen om de doos voor jou op te halen? Bel dan naar de thuisdienst van gemeente Overijse (02 686 06 85) of dienst welzijn van gemeente Hoeilaart (0492 13 49 03).

Prijs?

De gele doos is gratis af te halen door de doelgroep (mensen ouder dan 65 jaar en chronisch zieken), of door hun familie, vrienden of mantelzorgers.

Wat zit er in de doos?

  • Persoonsgegevens of contactgegevens
  • Medische gegevens
  • Vermissingfiche
  • Een sticker om op de binnenkant van de deur te bevestigen