Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS)

GROS

De GROS (gemeentelijke raad voorontwikkelingssamenwerking) brengt mensen samen die interesse hebben voor de Noord-Zuid dialoog. We organiseren samen een aantal acties om dit zichtbaar te maken in de gemeente: het jaarlijks wereldontbijt in Kamp Kwadraat, de verkoop voor 11.11.11, een stand op de jaarmarkt, onze film in het kader van Afrika Filmfestival, een stand op Wintermagie.

Verder geven we advies aan de gemeente voor het toekennen van een aantal subsidies:

  • We steunen de wereldwinkel in haar taak van het sensibiliseren van het concept van fairtrade
  • We geven noodhulp waar het ons zinvol lijkt. De voorbije jaren gaven we geld aan Unicef, SOS Nepal, Dokters van de wereld als noodhulp voor de aardbeving in Nepal, de vluchtelingenproblematiek, voedselproblematiek in Afrika
  • Er worden subsidies gegeven aan verenigingen van de derde en vierde pijler die zichtbaar zijn in Overijse. Derde pijler bewegingen zijnde gekende NGO’s zoals  Oxfam, 11.11.11.Vierde pijler bewegingen gaan uit van een groep geïnteresseerden die een project in het Zuiden opstarten.
  • Er is een budget voor inleefreizen en voor scholen en verenigingen die een actie organiseren rond de Zuidproblematiek.

 

Nieuws en agenda

 

Samenstelling