Gezocht: foto’s druiventeelt voor vernieuwd bezoekerscentrum Dru!f

Gepubliceerd op dinsdag 19 jan 2021 om 14:59
Bezoekerscentrum Dru!f is momenteel gesloten, maar achter de schermen wordt er volop gewerkt aan een nieuwe permanente tentoonstelling en de vernieuwing van het bezoekerscentrum. Voor deze nieuwe tentoonstelling zijn we momenteel op zoek naar foto’s over de druiventeelt.

Heb je foto’s liggen van mensen die werken in of aan de serre, druiven knippen, inpakken, transporteren of verkopen? Of heb je nog andere foto’s over de druiventeelt? Neem dan contact op met het Infopunt Vrije Tijd via vrijetijd@overijse.be of 02 687 59 59. Onze medewerkers zullen de originele foto’s scannen en zo snel mogelijk terugbezorgen. Ook schenkingen van materiaal met betrekking tot de druiventeelt zijn steeds welkom.

Vernieuwd bezoekerscentrum

Vanaf het voorjaar 2021 zullen onze onthaalmedewerkers bezoekers ontvangen in een vernieuwd bezoekerscentrum. Het grootste gedeelte van de collectie van het voormalige Druivenmuseum (1986 – 2010) verdween bij de opening van het bezoekerscentrum in 2012 achter slot en grendel voor het grote publiek. Na een participatietraject met inwoners, verenigingen, gidsen, onthaalmedewerkers en scholen is gebleken dat er grote interesse is om een deel van de collectie opnieuw te integreren. Heel wat serristenmateriaal is namelijk geschonken door inwoners uit de Druivenstreek. Daarom maken we als gemeente nu van de wintersluiting gebruik om de permanente tentoonstelling te vernieuwen. Authentieke stukken zullen opnieuw geïntegreerd worden, maar wel in een moderne en interactieve opstelling. De afgelopen maanden hebben onze vrijwilligers de stukken geïnventariseerd en geselecteerd. Daarnaast vernieuwen we het educatief pakket voor scholen en maken we werk van een familiepakket. In het voorjaar heropenen we dan de deuren voor het grote publiek. Een bezoek blijft gratis. Ook het toeristisch onthaal wordt in een nieuw jasje gestoken in samenwerking met GITO Overijse.