Gravelroute Druivenstreek

Holle wegen, bospaadjes en uitgestrekte plateaus: met nagenoeg 100 km en 1.000 hoogtemeters vormt de Gravelroute Druivenstreek een echte uitdaging voor gravelbikers. De route leidt je op en neer door de typische landschappen van de Druivenstreek. Minder geoefende fietsers kunnen ook kiezen voor een kortere versie met startplaats in Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse of Tervuren.

Bij gravelbiken fiets je over halfverharde wegen. De sport situeert zich ergens tussen wegwielrennen en mountainbiken: je komt op plekken die je met een gewone racefiets niet kan bereiken. Door de combinatie van sport en beleving is gravelbiken uitgegroeid tot een echte hype.

De Gravelroute Druivenstreek is een gezamenlijk initiatief van de gemeentelijke sportdiensten uit de Druivenstreek. Met het WK Wielrennen en heel wat andere grote en kleine wielerwedstrijden die de regio doorkruisen ademt de Druivenstreek 'koers'. Ook voor mountainbikers vormt het uitgebreide netwerk van bewegwijzerde routes een must. Met de nieuwe gravelroute wil de regio ook voor het gravelbiken een voortrekker zijn.

Vijf startplaatsen

De route is niet bewegwijzerd: download hieronder de GPX-bestanden van alle afstanden.

Overijse

Tervuren

Bertem

Hoeilaart

Huldenberg

#GravelDruivenstreek

Doe mee met dit buitengewone fietsavontuur en geniet op een unieke manier van de schoonheid van de Druivenstreek. Vergeet niet om je fietsmaten mee te nemen en je ervaringen te delen met de hashtag #GravelDruivenstreek op sociale media!